Jonas Andersson.
Jonas Andersson.

Veibys kartleser til M-Sport for full VM-sesong i toppklassen

Jonas Andersson forlater noter på nordisk språk og får tillit i rallysportens øverste divisjon.

Publisert

RALLY: Under sesongfinalen Rally Monza steppet svenske Jonas Andersson inn som kartleser for den britiske M-Sport-føreren Gus Greensmith etter at rutinerte Chris Patterson bestemte seg for å legge noteblokka på hylla. Dette var først og fremst en one-shot, men samarbeidet viste seg å fungere godt.

Såpass godt at den unge briten gjerne ville ha med seg den svenske kartleseren videre. Og overfor motorsportnettstedet DirtFish bekrefter Greensmith nå at han er enig med Andersson om en full sesong i Rally1-klassen, arvtakeren etter WRC, i 2022.

– Det var overraskende hvor bra det gikk, men mest fordi han ikke hadde lest noter på engelsk på veldig lenge. Så det var den største usikkerheten, ettersom vi alle var enige om at han var det beste alternativet etter Chris når det kom til personlighet. Det var det som trakk oss mot ham, i tillegg til alderen også med tanke på hvor mye han har kjørt i VM, sier Greensmith til nettstedet.

Jonas Andersson har vært norske Ole Christian Veibys faste kartleser de siste årene. Hva som skjer med Veiby i 2022 er uansett fortsatt uavklart. De har jobbet med å forlenge avtalen med Hyundai, men etter at Andrea Adamo og teamet skilte lag umiddelbart for en drøy uke siden, så må de nå starte forhandler på nytt med en ny sjef dersom de skal få en ny sjanse hos rallyfabrikanten.

Alternativet kan også være å se mot rallycross igjen, hvor Ole Christian Veiby gjorde det godt i 2015 hvor han tok bronse i EM, ettersom KMS har sikret seg den elektriske pakka for Rallycross-VM neste år - men det er fortsatt uavklart om det går i retning rally eller rallycross for 25-åringen fra Kongsvinger.

Powered by Labrador CMS