Ole Christian Veiby. Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé
Ole Christian Veiby. Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé

Vellykket rallycrosstest – nå havner Ole Christian og Sondre i samme Audi-team

Svenske JC Raceteknik satser på enda flere nordmenn når de skal kjempe om gullmedaljen i RallyX Nordic denne sesongen.

Publisert

RALLYCROSS: Mens det ble en bitter avslutning på NM-finalen på Momarken med tekniske problemer for Sondre Evjen, så ble det en vellykket helg for Ole Christian Veiby som tok hjem årets andre NM-seier i rally på Sørlandet denne helgen.

Men ved neste anledning skal de kjøre sammen og kjempe sammen om topplasseringer i det nordiske mesterskapet i rallycross, også kjent som RallyX Nordic. Svenske JC Raceteknik, som har slått seg opp som et komplett og sterkt team de siste årene, kunngjorde tirsdag at Evjen og Veiby blir å finne i hver sin Audi S1 denne sesongen.

Kjørte EM for syv år siden

De får også selskap av svenske Philip Gehrman i samme klasse, i tillegg til at de har flere førere i de lavere klassene. Totalt syv førere skal representere det svenske teamet denne sesongen.

– Det føles bra å ha med Ole Christian i teamet. Vi vet han er en veldig dyktig fører og rask på skogen, med mange store meritter fra rally. Også har han kjørt rallycross for flere år siden, og han viste et bra tempo der. Så det blir spennende å ha han tilbake i en rallycrossbil igjen, sier teamsjef Joel Christoffersson i en pressemelding.

Veibys bilsportbakgrunn kommer fra crosskart som han begynte med i 2011, før han også kombinerte starten på rallykarrieren med en full sesong i Rallycross-EM i 2015. Der tok han forøvrig bronsemedalje og vant ett løp.

Men siden har han kun satset på rally før han har begynt å teste litt rallycross igjen, senest i Höljes forrige uke før han reiste til Rally Sørland. Dette var en åpenbart vellykket test, som viser at han fortsatt har tempo i rallycrossformatet også.

I år har ikke Veiby og hans apparat lansert noen konkret plan for sesongen, annet enn at de gjorde en svært sterk VM-runde i Sverige hvor de konkurrerte helt til siste slutt med Andreas Mikkelsen om WRC 2-seieren.

Første offisielle program

Satsingen i RallyX Nordic er det første som presenteres som et konkret program fra Veiby denne sesongen.

– Det føles godt å kjøre rallycross igjen. Jeg stiller til start for å være med i toppen, selvfølgelig, det er det ingen tvil om. Samtidig er det mange år siden sist jeg konkurrerte i rallycross, og det fins mange raske førere med mer erfaring enn meg. Men det skal bli kult å kjøre en så rask bil igjen, sier Veiby i en pressemelding.

Parc Fermé har lenge vært kjent med at Ole Christian Veiby har vært aktuell for en retur til sporten gjennom den nye elbilsatsingen i VM, der familieteamet Kristoffersson Motorsport (KMS) bygger tre biler for denne sesongen. Ole Christian har vært tilknyttet dette teamet over mange år, blant annet da Veibys far Erik har også eierandeler i KMS, men det er foreløpig

I tillegg står også Veiby oppført på startlista på hjemmebane når bakkeløpet Festningsløpet gjør comeback, i samme bil som han skal bruke i det nordiske mesterskapet.

Mange nordmenn til start

Sesongstarten skjer i Höljes om snaue to uker, og det kryr av norske førere til start i flere av klassene. I tillegg til Veiby er Thomas Bryntesson, Frank Valle og Hans-Jøran Østreng klare for Supercar-klassen.

I Supercar Lites finner vi Eirik Hesla Berget som endelig får en full sesong i sin lenge planlagte satsing på rallycross. Han får selskap av Ole Henry Steinsholt og Lars Erik Haug fra Norge, i tillegg til en rekke andre sterke svenske navn.

I crosskart er det både en seniorklasse og en juniorklasse. Blant de voksne finner vi søsknene Jens og Helene Hvaal, Sindre Trøyterud og Thomas Eek Murstad, mens vi i juniorklassen har Eirik Steinsholt, Oliver Sollie, Dennis Vik og Karl Peder Nordstrand.

Powered by Labrador CMS