Her har Max Verstappen akkurat tatt igjen det tapte etter at han ga fra seg ledelsen til Charles Leclerc.
Her har Max Verstappen akkurat tatt igjen det tapte etter at han ga fra seg ledelsen til Charles Leclerc.

Verstappen lånte bort pole position - så rappet han den tilbake før det var for sent

Førstrekka står uforandret, men for flere andre var lørdagens sprintløp både verdifull og kostbar.

Publisert

FORMEL 1: Årets første av totalt tre sprintløp er gjennomført med lørdagens 100 kilometer lange løp på Imola i det som er årets fjerde løpshelg i Formel 1. I første rekke hadde vi som seg hør og bør Max Verstappen i pole position foran Charles Leclerc, i tillegg til at vi hadde en spennende andrerekke med Lando Norris og Kevin Magnussen ved sin side.

Men Verstappen hadde en elendig start og slapp Leclerc foran seg med en gang. Og VM-lederen bare dro fra videre - og mye tydet på at kortene ble delt ut på nytt for søndagens startgrid.

Det ville Verstappen ikke ha noe av, for alt tydet på at den regjerende verdensmesteren håndterte softdekkene bedre enn Leclerc mot slutten av løpet. Og da forbikjøringsforsøket meldte seg få runder før slutt, så lot han seg ikke be to ganger. En spektakulær, men kontrollerbar forbikjøring på ytteren i Tamburello var nok til at Verstappen fikk tatt tilbake ledelsen og ikke minst første startspor til søndagens hovedløp

– Starten var veldig dårlig. Jeg vet ikke hva som skjedde eller hvorfor jeg spant så mye, men vi holdt oss rolige, selv om det så ut om Charles hadde bedre fart en oss. Men så gikk han nok tom for dekk etterhvert, og vi fikk tettet forspranget. Også er jeg glad for å gjennomføre et ryddig sprintløp til syvende og sist, sa Verstappen i depotet etterpå.

En som tapte mye på sprintløpet var Kevin Magnussen. Dansken hadde fjerde startspor etter en knallsterk kvalifisering fredag, men i motsetning til 17 andre førere valgte Magnussen - og Mick Schumacher forøvrig - å kjøre sprintløpet med mediumdekkene.

Men det viste seg å fungere dårlig for spesielt Magnussen, som falt ned fra fjerde til åttende plass. Også Lando Norris tapte to plasser, mens Sergio Perez og Carlos Sainz kom seg opp på henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

Powered by Labrador CMS