En dominant seier for Max Verstappen etter at mesterskapsrival, Charles Leclerc gjorde en stor tabbe som kostet han sjansen til å kjempe om seieren.
En dominant seier for Max Verstappen etter at mesterskapsrival, Charles Leclerc gjorde en stor tabbe som kostet han sjansen til å kjempe om seieren.

Verstappen tar nok en seier etter Lecler-tabbe

Formel 1-sirkuset bydde på nok et spennende og dramatisk løp denne sesongen under Frankrike Grand Prix.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Utrolige scener utspilte seg i dagens Formel 1-løp da løpsleder Charles Leclerc kjørte ut i sving 11 på runde 18. Leclerc hadde ledet hele løpet frem til øyeblikket han snurret.

På teamradioen var det vanskelig å høre hva monegaskeren sa. Først kunne det tyde på at han igjen klaget på at gassen hang fast, slik den gjorde under løpet på Red Bull Ring for to uker siden. Men i et intervju med Leclerc en stund etter ble det klart at avkjøringen var selvforskyldt.

Det er tredje gang denne sesongen hvor Charles Leclerc bryter fra ledelse.

Hendelsen trigget en sikkerhetsbil. Etter omstarten ledet Max Verstappen løpet foran Lewis Hamilton, men det var kampen om tredjeplassen som var mest interessant i tet.

Den stod først mellom Carlos Sainz og Sergio Perez, men kort tid etter at den var avgjort i favør Sainz, valgte teamet å stoppe Sainz for et siste depotstopp der han også måtte tjene en fem sekundersstraff etter å nesten ha krasjet i Nicholas Latifi i pitlane.

Dermed stod det mellom Perez og George Russell, hvor sistnevnte snek seg forbi Perez etter at Guanyu Zhou stoppet på banen og trigget en virtuell sikkerhetsbil.

Max Verstappen krysset mål som nummer én med Lewis Hamilton på andreplass fulgt av George Russell.

Powered by Labrador CMS