Max Verstappen kan smile etter å ha sikret en ny pole position, denne gangen i Japan.

Japan Grand Prix, kvalifisering:

Verstappen tilbake i pole

Den suverene VM-lederen hadde full kontroll i lørdagens kvalifisering.

Publisert

Japan Grand Prix, kvalifsering

1) Max Verstappen, Red Bull

2) Oscar Piastri, McLaren, +0,581

3) Lando Norris, McLaren, +0,616

4) Charles Leclercc, Ferrari, +0,655

5) Sergio Perez, Red Bull, +0,773

6) Carlos Sainz, Ferrari, +0,973

7) Lewis Hamilton, Mercedes, +1,031

8) George Russell, Mercedes, +1,342

9) Yuki Tsunoda, AlphaTauri, +1,426

10) Fernando Alonso, Aston Martin,+1,683

Q2

11) Liam Lawson, AlphaTauri

12) Pierre Gasly, Alpine

13) Alex Albon, Williams

14) Esteban Ocon, Alpine

15) Kevin Magnussen, Haas

Q1

16) Valtteri Bottas, Alfa Romeo

17) Lance Stroll, Aston Martin

18) Nico Hulkenberg, Haas

19) Guanyu Zhou, Alfa Romeo

20) Logan Sargeant, Williams

FORMEL 1: I de to foregående Grand Prix-løpene er det Ferraris Carlos Sainz som har startet fra pole position, og i Singspore ble også Verstappens seiersrekke brutt av samme mann, men i Japan er det igjen Max Verstappen som starter i pole.

Under lørdagens kvalifisering hadde nederlenderen full kontroll, og det var ingen som var i nærheten av å utfordre Verstappen i kampen om bestetiden når det hele skulle avgjøres i Q3.

Søndag morgen norsk tid er det Oscar Piastri som feirer en fersk kontraktforlengelse ut 2026-sesongen med å stille seg opp ved siden av Verstappen på første rad. En god kvalifsering fra McLarens side markers ytterligere med Lando Norris fra tredje startposisjon. 

Ferraris Charles Leclerc følger som nummer fire, mens Verstappens teamkamerat Sergio Perez starter løpet som nummer fem. Carlos Sainz hadde ikke det samme tempoet som han ahr hatt de siste par kvalifiseringene denne gangen, men han starter fortsatt som nummer seks foran Mercedes-duoen Leiws Hamilton og George Russell. 

Yuki Tsunoda kjører på hjemmebane denne helgen, og han markerer en fersk kontraktsforlengelse med å nå Q3 for første gang siden Monaco Grand Prix. Han starter søndag som nummer ni med Fernando Alonso ved siden av seg. Fremst av de som ikke nådde Q3 finner vi Liam Lawson som nok vil vise at det var feil å ikke gi han et fast sete med å ta nye poeng i morgendagens løp.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS