Ypres Rally Belgia: Oliver holdt seg midt i veien - nå leder han med nesten tre minutter til nestemann

Publisert
Oliver Solberg. (Foto: Hyundai Motorsport GmbH / Fabien Dufour)
Oliver Solberg. (Foto: Hyundai Motorsport GmbH / Fabien Dufour)

WRC: Etter en sesong med mye uhell og uflaks skulle det omsider gå veien og vel så det på den første dagen av den belgiske VM-runden Ypres Rally, som kjøres med VM-status for første gang. I Hyundai sin debut med deres splitter nye rallybil kunne ikke den første dagen endt bedre, for mens Oliver har kjørt pent og pyntelig uten å ta store sjanser så har samtlige av hans WRC 2-konkurrenter fått problemer.

19-åringen hadde en tredjeplass i klassen før den nest siste etappen (den siste etappen for dagen ble avlyst, journ.anm.), men både WRC 2-leder Teemu Suninen, andremann Jari Huttunen og fjerdemann Tom Kristensson pådro seg punkteringer og andre problemer, og tapte flere minutter på etappen - mens Nikolay Gryazin allerede hadde brutt løpet.

I tillegg leverte Solberg det han selv mener er hans beste asfaltetappe noen sinne, noe tiden etterpå også beviste der han for første gang slo de beste førerne fra WRC 2, der iblant mange av dem lokale førere som er å regne helt i toppen med Rally2-bilene. Nå har Solberg en ledelse på 2:48,7 til teamkompis Huttunen før de to neste dagene.

Også i toppklassen WRC har Hyundai regjert på topp, og enn så lenge er pallen tapetsert av det tysk-koreanske teamet. Og som seg hør og bør er det hjemmefavoritt Thierry Neuville som leder løpet, 7,6 sekunder til Craig Breen og 31,2 sekunder til Ott Tänak. Beste ikke-Hyundai er Kalle Rovanperä, som har 1,4 sekunder opp til Tänak på den siste pallplassen.

Powered by Labrador CMS