Lånkebanen er tilbake på den internasjonale rallycrosskalenderen igjen, og her får du oversikten over hvem som stiller opp på hjemmebane i år.
Lånkebanen er tilbake på den internasjonale rallycrosskalenderen igjen, og her får du oversikten over hvem som stiller opp på hjemmebane i år.

11 nordmenn på startstreken – disse er klare for EM-klassene på Lånkebanen

Det er liten tvil om at det blir tøffe tak under den norske VM- og EM-runden i rallycross i år.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Og mens utviklingen og ferdigstillingen går for fulle mugger for at de elektriske VM-bilene skal bli klare til Hell og Lånkebanen 13. og 14. august, så har Rallycross-VM kunngjort startlistene for supportklassene som konkurrerer under europamesterskapet, der både firehjulsdrevne biler i RX1-klassen og forhjulsdrevne biler i RX3-klassen er på plass.

Det ble tidligere i år klart at regjerende europamester i RX1, Andreas Bakkerud, gjør to innhopp i årets europamesterskap, denne gangen tilbake i «godbilen» fra 2018 og 2019, en Audi S1 EKS. Han fikk en god gjennomkjøring i Höljes med denne bilen, og var med i seierskampen i finalen før bakhjulsopphenget sa takk for seg. Det ble likevel en tredjeplass til slutt etter at Oliver Solberg senere ble diskvalifisert.

Og apropos Solberg, så er dessverre ikke han på startlista på Lånkebanen, selv om dette var et stort håp for mange etter at han kjørte såpass sterkt som han gjorde i comebacket i Höljes. I stedet kan den norske fansen glede seg over at Sivert Svardal, David Nordgaard, Sondre Evjen, Frank Valle og Tom André Sætnan er på plass i gromklassen.

Ole Christian Veiby er ikke påmeldt denne gang, men det er slettes ikke umulig at han blir den eneste norske deltakeren i hovedklassen med elbiler. Kristoffersson Motorsport har nemlig stilt en av deres tre nye Volkswagen Polo-biler til disposisjon for Veiby dersom han selv har lyst, men nordmannen er i et dilemma ettersom dette vil gå utover rallysatsingen han primært har fokus på.

I RX3-klassen har vi også fire håpefulle nordmenn, av både ungt pågangsmot og erfarent kaliber. Espen Isaksætre er tilbake på «hjemlige» trakter etter at han studerte til å bli trafikklærer i nettopp Stjørdal, og jakter sin første finaleseier i EM. En som allerede har innkassert sin første EM-seier er Marius Solberg Hansen som imponerte stort i Höljes, og selvfølgelig stiller på hjemmebane. Det samme gjør også faste NM-profiler som Per Magne Svardal, Martin Kjær og ikke minst Guttorm Lindefjell som er tilbake på en internasjonal arena på hjemlige trakter igjen.

Hele startlista kan du se her!

Powered by Labrador CMS