Ott Tänak og Martin Jarveoja kunne kontrollere inn en viktig seier for både seg selv og ikke minst Hyundai-teamet.
Ott Tänak og Martin Jarveoja kunne kontrollere inn en viktig seier for både seg selv og ikke minst Hyundai-teamet.

462 dagers tørke er over – nå satt den for Ott Tänak

Etter å ha slitt enormt kom forløsningen for Ott Tänak i et rallyløp som har spilt en ekstraordinær rolle i hans rallykarriere.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Etter tre løp med Kalle- og Toyota-dominanse var det omsider Hyundais tur denne helgen. Riktig nok ble det ingen enorm spenning gjennom søndagens fire fartsetapper, da løpet hadde satt seg såpass med større avstander mellom førerne innenfor poengplass etter det store mannefallet lørdag.

Men for første gang siden Rally Tyrkia i 2019 var det ingen Toyota-biler å finne på seierspallen. Denne gangen skulle andre team og førere få skinne, spesielt Hyundai som kunne skimte med første- og tredjeplass for henholdsvis Ott Tänak og Dani Sordo. Craig Breen gjorde også et prikkfritt løp ved å bli nummer to, mens franske Pierre-Louis Loubet leverte karrierebeste ved å bli nummer fire totalt som innleid privatfører for M-Sport.

– Vi har tatt noen steg etter at vi slet i Portugal. Så vi har klart å forbedre oss. Tryggheten er der og vi kan gjøre en god jobb, men vi må fortsatt jobbe på. Det er mye å gjøre, sa en glad, lettet og fattet Ott Tänak etter målgang.

Hyller mekanikerne

Rally Sardinia er et løp for historiebøkene til både Tänak og Sordo. For estlenderen var det her han tok sin første pallplass for nøyaktig ti år siden, og for fem år siden tok han sin første av nå totalt 15 løpsseiere i Rally-VM.

Det er også verdt å nevne at det er her Dani Sordo har tatt to av sine tre løpsseire i VM-sammenheng, hvor de begge har kommet i relativt nyere tid som tredjefører (2019 og 2020, journ.anm.)

Ekstra viktig var det for Tänak denne gang, naturlig nok da han ikke har vunnet på godt over et år. Det vil si 462 dager som vi kan telle tilbake til Arctic Rally Finland i fjor vinter.

Ott Tänak.
Ott Tänak.

Etter dette har Tänak slitt i teamet, spesielt også etter at de har kommet skjevest ut med de nye hybridbilene for denne sesongen.

– Det har vært veldig utfordrende, spesielt i starten av denne generasjonen. Jeg er definitivt fornøyd, spesielt på vegne av mekanikerne. De har gjort en utrolig innsats etter slutten av fjoråret og starten på dette året. Det har ikke vært enkelt, men de har gjort en god jobb for å få bilen til å fungere, sa Tänak.

Seier til samtlige team

Rally Sardinia markerer forøvrig at samtlige tre team nå også har tatt en seier, ettersom M-Sport stakk av med den sensasjonelle Sebastien Loeb-seieren i Rally Monte-Carlo. Det har ikke skjedd siden 2018-sesongen at samtlige fabrikkteam har vunnet i samme sesong.

Det ble forøvrig norsk nedtur i WRC 2-klassen. Alt lå til rette for en «enkel» og trygg seier for Andreas Mikkelsen som kontrollerte løpet fra første meter og kjørte med stor tyngde av erfaring og sikker margin. Men for andre løpet på rad var nedturen et faktum, da de nok en gang måtte kaste inn håndkledet med identiske motorproblemer som i Portugal.

Russiske Nikolay Gryazin tok WRC 2-seieren, foran spanske Jan Solans og finske Jari Huttunen, som forøvrig også utgjorde de tre siste plassene innenfor topp ti totalt.

Powered by Labrador CMS