Olav Haugen Hasdal er en av førerne som skal delta i årets Drifting-NM, her med nybygd Mercedes A-klasse på Vålerbanen tidligere i år.

66 førere er klare for å røyklegge Elverum under åpningen av Drifting-NM

Om du er i Elverum-området og oppdager skyer selv om det skulle vært meldt klarvær, uro deg ikke, det er bare Drifting-NM som er i full gang.

Publisert Sist oppdatert

DRIFTING: 66 førere fordelt på Pro-Drift og Pro-2-klassene er klare for årets første NM-runde i drifting. Norwegian Drift Championship (NDC) som arrangerer årets Norgesmesterskap starter dansen i den tre runder lange sesongen på Starmoen Motorsenter i Elverum.

På lørdag er det duket for trening og kvalifisering, før showet virkelig settes i gang på søndagen med finalene. Det kjøres finaler i topp 32, som betyr at alle i Pro-Drift-klassen etter all formodning vil gå direkte til finalene ettersom de kun er 32 stykker påmeldte.

I Pro-2-klassen er det to stykker som er nødt til å takke for seg allerede på lørdagen, da det er den største klassen under helgens NM med 34 påmeldte.

Fjorårets NM-vinner i Pro-Drift-klassen er klar til start, Markus Furberg i sin BMW E46 vant soleklart foran Ole Morten Davanger som også er påmeldt denne helgen. I likhet med disse er også Sondre Erga som tok tredjeplassen i fjor klar til å kjempe om gullet.

I Pro-2-klassen ser det ut til at helgens løp vil gå uten NM-vinneren fra i fjor. Vykintas Punys som vant overlegent over Jørgen Engdal Skjevling er ikke å se på startlistene. Skjevling derimot er klar for start sammen med mannen som tok tredjeplassen i fjor, Christoffer Syvertsen.

I motsetning til fjoråret tillater også arrangøren endelig publikum til stedet. NDC fikk en korona-amputert sesong i likhet med mange andre mesterskap de siste to årene og måtte avslutte sesongen sin i Lillesand med dobbelrunde i 2021-sesongen.

Går alt etter planen er Lillesand neste stopp på kalenderen allerede 26. til 27. august, før mesterskapet tar turen innom Motor Center Norway for å kjøre finalen under flombelysning.