Fernando Alonso.
Fernando Alonso.

Alonso fratatt pallplassen etter løpet

Fernando Alonso rakk å feire pallplass nummer hundre, men så mistet han den like etterpå.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det hele startet da den ellers så meriterte føreren stilte seg litt for langt til venstre på griden. Etter kort tid ble det klart at han fikk en fem sekunders straff for dette, og den straffen ble senere sonet under pitstoppet.

Problemet var bare at en av mekanikerne rørte bilen før det hadde gått fem sekunder. Dermed ble det en ny straff, denne gangen på ti sekunder. Det betyr at det er George Russell som tar den siste pallplassen, mens Alonso blir nummer fire rett foran Lewis Hamilton.

Selv fokuserer Alonso først og fremst på at Aston Martin beviste at de var konkurransedyktige også på en annen type bane enn i Bahrain.

– Jeg ville så klart elsket å beholde tredjeplassen, men det viktigste med denne helgen var å finne ut av om bilen var konkurransedyktig på en annen type bane. Vi kontrollerte Mercedesene og Ferrariene i løpet og det var en fin overraskelse, så jeg tar med meg det fra i dag, sa Alonso til Viaplay.

Selv om straffen må kunne sies å være rettferdig i seg selv er mange skuffet over at FIA brukte så lang tid på å dele ut straffen. Etter at Alonso sonet straffen gjensto det fortsatt flere runder av løpet, i tillegg til at man rakk å gjennomføre selve pallsermonien før Alonso fikk den andre straffen.

– Vi kan ikke få beskjed om dette etter seierspallen, slår Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen fast.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS