Oscar Piastri vant Formel 2-mesterskapet i fjor. I år er det derimot mange team som ønsker en bit av kaken, inkludert hans arbeidsgiver.

Alpine vil ta Piastri-saken rettens vei

Det koker i Alpine-leiren om dagen. Først lot de en to ganger verdensmester gå, deretter har de mislykkes i å sikre det som ryktes å være dagens råeste formelbiltalent.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Da Fernando Alonso kunngjorde at han kommer til å kjøre for Aston Martin neste år, sendte det sjokkbølger i Formel 1-miljøet. Alpine virket å ta det hele med knusende ro, og annonserte for verden at deres juniorfører Oscar Piastri overtar Alonsos sete neste år.

FORMEL 1: Da Fernando Alonso kunngjorde at han kommer til å kjøre for Aston Martin neste år, sendte det sjokkbølger i Formel 1-miljøet. Alpine virket å ta det hele med knusende ro, og annonserte for verden at deres juniorfører Oscar Piastri overtar Alonsos sete neste år.

Det er bare et problem. Piastri nekter å kjøre for det franske laget.

Kanskje ikke så overraskende, er Alpine klare for å ta saken rettens vei etter at ferien er omme. Teamet mener de har førsterett på Piastri og at de ønsker å søke om flere millioner euro i erstatning om den australske føreren ikke kjører for de neste år.

Otmar Szafnauer forteller at alle tegn fra hovedkvarteret i Paris tyder på at teamet kommer til å gå rettens vei.

— Det er 90 prosent sikkert at vi kommer til å gå til rettsak, forteller han til Reuters.

Vil ha tilbake investeringen

Alpine har investert flerfoldige millioner i den australske føreren etter at han ble signert som en av teamets juniorførere. Blant annet har teamet sørget for flere tester i fjorårets bil og andre utgifter som flyreiser og hotellopphold.

— Vi har ikke satt oss ned med regnskapsførerne enda for å finne ut hvor mye vi har brukt. Men det er noe vi kommer til å måtte gjøre om vi går rettens vei, fortsetter Szafnauer.

Det sies at kontrakten mellom Alpine og Piastri åpnet for en mulighet til å låne ut fjorårets Formel 2-mester til et annet team neste år. Formel 1-ekspert Stein Pettersen tror at det kan ha åpnet døren for Piastri å gjøre avtaler med andre team.

Ikke innenfor deadline

— De har nok vært ute å søkt etter plasser hvor han kunne lånes ut, og det er mulig at det er det som har åpnet den muligheten i kontrakten til Piastri når Alpine ikke kunne tilby han et sete på det tidspunktet, sier Pettersen i Viaplays debrief-show.

Det er lenge blitt spekulert i at McLaren og Alpine vil kunne komme til en enighet som bytter Daniel Ricciardo ut med Piastri. Men det er usikkert på om en byttehandel er nok for at Alpine velger å avstå fra en rettsak.

— Ryktene går på at de er i forhandlinger med McLaren, også kommer dette til å bli advokatmat det er noen advokater som kan gni seg i hendene nå som får mye å gjøre de neste dagene for dette kan faktisk ende i en rettsak mellom Alpine, Piastri og hans manager Mark Webber, utdyper Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen i samme show.

Også racingmanager Harald Huysman kaster seg på ballen. I tillegg til at Mark Webber er involvert i denne konflikten mellom partene, så trekker han også opp Flavio Briatore som en mulig nøkkelperson i Piastris utgang.

— Tipper Flavio Briatore var til god hjelp i Piastri sin exit fra Alpine. Flavio er manager til Alonso og tidligere for Mark Webber. Både Alonso og Piastri hadde 31/7 (kl 24:00) som deadline i sine avtaler. Alonso trenerte og Alpine rakk ikke å utøve opsjonen på Piastri i tide, skriver han på Twitter.

Powered by Labrador CMS