Anna Sand Skjærbekk.

Annas første triumf, dobbeltseier til onkel Per og hattrick til DTM-Joakim

Innholdsrik sesongstart på Racing-NM. Her er noen av høydepunktene fra resultatlistene på Vålerbanen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Hele 175 utøvere var på plass på Vålerbanen når Racing-NM gikk av stabelen denne helgen. Dette mesterskapet har etterhvert slått seg opp som det største norgesmesterskapet innenfor bilsporten over en hel sesong, og det slutter aldri å gro i rekkene.

RACING: Hele 175 utøvere var på plass på Vålerbanen når Racing-NM gikk av stabelen denne helgen. Dette mesterskapet har etterhvert slått seg opp som det største norgesmesterskapet innenfor bilsporten over en hel sesong, og det slutter aldri å gro i rekkene.

Det er et enormt mangfold av biler og utøvere fordelt på mange klasser, og samtlige resultater kan dere sjekke ut på linken her. Men vi velger å trekke fram noen av de mest nevneverdige resultatene fra helgen.

Leder NM etter tre pallplasser

Eksempelvis Anna Sand Skjærbekk i GT4-klassen, som etter å ha overrasket stort i sin debutsesong i 2021 ikke helt fikk fram de samme taktene i 2022-seosngen før hun like gjerne hoppet av de to siste NM-rundene.

Men Stange-jenta var tilbake med friskt mot på Vålerbanen, og i den tredje og siste finalen kvitterte hun med sin aller første seier i Racing-NM, med tre fattige tideler på Glenn Haug, før Mats Sølvberg og Haakon Thomte kjempet sin egen sekundstrid om den siste pallplassen. Den gikk dog til førstnevnte med tre tusendelers margin.

Sølvberg tok forøvrig seieren over nettopp Skjærbekk i den første finalen, der fjorårets norgesmester Glenn Haug ble nummer tre, alle tre innenfor ett sekund. I finale to var et Haug sin tur til å vinne, igjen med Skjærbekk på andreplass, mens Kristoffer Kalfoss klinte til med en imponerende tredjeplass med sin Volvo S40.

Etter Parc Fermés beregninger betyr det at Skjærbekk også leder NM totalt etter første løpshelg med tre poengs margin på Haug.

Per Jørgensveen jages av Oskar Biksrud i GT5-klassen.

To generasjoner mot hverandre

I klassen under, GT5, så var det som vanlig stor deltakelse og denne handlet det meste om to konkurrenter fra hver sin generasjon. Per Jørgensveen er et godt kjent navn i norsk bilsport, innenfor rallycross og bakkeløp på 90-tallet, men i nyere tid også kjent som svogeren til Tommy Rustad som igjen betyr onkelen til Isabell Rustad. Jørgensveen eier også bilen som hans niese kjører i NM, men det var likevel onkel Per som var på ballen denne helgen.

I tillegg til å være raskest på kvalifiseringen med nesten et halvsekund på unggutten Oskar Biksrud, kjent fra EVEN Management og etterhvert internasjonal simracing, så ble det også to av tre finaleseire på Jørgensveen. Første løpet foran Biksrud og Rune Hovde, for de to sistnevnte byttet plass bak Jørgensveen i den andre finalen med bare et tidels forsprang over mållinja.

I den tredje og siste finalen var det omsider Biksrud som straff seg først over mål, halvannet sekund foran Jørgensveen mens Thomas Hårajuvet denne gang tok det siste trinnet på seierspallen i GT5.

Hovedrivalen kapitulerte

Så det skulle dessverre ikke bli tre seire på rad, en såkalt hattrick, for Jørgensveen. Men det var det en annen som greide. Joakim Ottersen er kjent for sin Opel Vectra bygd etter DTM-reglementet fra 2004, og er en av de aller raskeste bilene som opererer i norsk baneracing. Og han satte virkelig skapet på plass denne helgen i toppklassen GT+/GT1.

Riktignok var det Jan Øivind Ruud i sin spektakulære Stealth B7 som var raskest på kvalifiseringen, og således var Ottersens fremste utfordrer denne helgen. Og det skilte bare sekundet mellom dem i favør Ottersen i det første løpet, men etter at Ruud fikk trøbbel i helgens andre finale, så spolerte det også sjansene for det tredje løpet. Og der ble heller aldri Ottersen truet, og med det var hattricket et faktum.

Under kan du forøvrig ta et tilbakeblikk på livesendingen via Facebook som TV Media Produksjon produserte og strømmet direkte denne helgen.

Racing NM 2023 runde 1 Vålerbanen

Racing NM 2023 runde 1 Vålerbanen

Posted by NBF Racing NM on Sunday, May 7, 2023
Racing NM 7 Mai del2 Vålerbanen

Racing NM 7 Mai del 2 Vålerbanen

Posted by NBF Racing NM on Sunday, May 7, 2023
Powered by Labrador CMS