Foto: Uralkali Haas F1 Team
Foto: Uralkali Haas F1 Team
Foto: Uralkali Haas F1 Team
Foto: Uralkali Haas F1 Team

Årets første Formel 1-bil er presentert – her er Haas sin doning

Det amerikanske teamet var desidert sist på banen i fjor, men desidert først ute til lanseringen av 2022-bilene.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: De kunngjorde sent hvilken dato de valgte å presentere bilen sin på, og bare få dager senere - i dag 4. februar - så viser altså Haas fram bilen sin for 2022-sesongen. Det vil si, i alle fall hvordan dekoreringen kommer til å se ut på deres VF22-modell.

For det er slettes ikke nødvendigvis sånn at det er slik bilen deres faktisk blir hva kommer til de tekniske løsningene de utnytter fra regelverket.

Det er alltid et kappløp mellom teamene om hvem som drar av duken først på sine biler, og det er fortsatt noen uker til de første testene skal gjennomføres. Kunne derfor Haas ha risikert å avsløre noen tekniske smutthull ved å være først ute med bilen sin?

Selv gikk teamet ut og kalte dette for en «livery launch», slik at det eneste troverdige fra dagens presentasjon er utseendet på bilen. Og der er det ikke akkurat noen stor revolusjonering av den såkalte liveryen sammenliknet med fjorårets utseende på bilen.

Naturlig nok igjen preget av de russiske fargene som går igjen i teamets hovedsponsor, Uralkali, som i tillegg også i stor grad finansierer kjøringen til Nikita Mazepin. De har også fortsatt med seg den tyske sponsoren 1&1 som ville være med på lasset med en forutsetning om at de fikk signert Mick Schumacher.

Og det er allerede godt kjent at Schumacher og Mazepin fortsetter som i fjor, men at ambisjonsnivået naturlig nok er større ettersom teamet la vekk alle ressurser fra fjorårets bil og over i utviklingen av den nye bilen for 2022.

Powered by Labrador CMS