Spa-Francorchamps var vertskap for Ypres Rally Belgias aller siste fartsetappe i fjor. Nå er den belgiske VM-runden tilbake igjen på kalenderen som reserveløp.

Belgia er tilbake igjen i Rally-VM for denne sesongen

Heller ikke i år ble det noen britisk VM-runde i rally. Det betyr at Belgia tar over plassen deres igjen.

Publisert

RALLY: Storbritannia har slitt med å komme seg tilbake på terminlistene til Rally-VM siden 2019-sesongen. Koronapandemien og etterhvert uklarheter rundt arrangør og område for å få gjennomført et billøp har gjort at britene ikke har klart å lande på noe løp.

Sist ute var planene om å arrangere en britisk VM-runde i Nord-Irland, men i januar ble det kjent at dette opplegget ble skrotet. Til tross for at de hadde en dedikert plass på terminlisten. Sist det ble kjørt var Wales Rally med Llandudno som base i 2019.

Nå er erstatteren imidlertid klart, og det var en kjensgjerning av Ypres Rally Belgia igjen stod klare til å ta over stafettpinnen. De var reserveløp i fjor etter at opptil flere VM-runder igjen ble kansellert som følge av pandemien, og det krevende og spesielle asfaltløpet er nå tildelt datoene 18. til 21. august denne sensommeren.

Ypres Rally har historie helt tilbake til 60-tallet, og har de senere årene figurert i både det nasjonale mesterskapet, IRC-mesterskapet og framfor alt det europeiske mesterskapet. 2021 var VM-debuten deres, og med Power Stage på legendariske Spa-Francorchamps var det hjemmefavoritten Thierry Neuville som stakk av med seieren.