Rally Mexico, søndag:

Berget tredjeplassen etter at motorkraften forsvant på slutten

Fra helgas største maktdemonstarsjon til ny nedtur i Mexico. Men Oliver Solberg sikret likevel pallplassen og verdifulle mesterskapspoeng.

Publisert

RALLY: Etter punkteringen på fredag gikk det stort sett oppover for Oliver Solberg i WRC 2-klassen under Rally Mexico. Den norsk-svenske Skoda-føreren satte konkurrentene på plass utover i løpet med flere etappeseire, mange av dem med relativt stor margin.

Den største kom likevel på den lange Otates-etappen søndag. På 3,5 mil parkerte han teamkamerat Gus Greensmith med hele 25 sekunder, en seiersdifferanse på én etappe som ingen andre har vist denne helgen.

Det gjorde at han med litt ekstra hell kunne tatt fra plassen til Emil Lindholm totalt, og etter at Adrien Fourmaux fikk tekniske problemer på den lange etappen og var ute av pallkampen, så var pallplassen uansett sikret for Solberg.

Men det gikk fra nytt hell til uhell for norsk-svensken. Inn i et veidele traff han en hard kompresjon, som først førte til en stoppsladd før bilen etterpå begynte å gå på tre sylindre. Det betyr betydelig reduksjon i motorkraft, og med det var han ikke lenger i stand til å ta igjen gapet til Lindholm på 15 sekunder på de siste to etappene.

I mål ble det likevel en finfin tredjeplass for Solberg som med det tar over mesterskapsledelsen, uten at det har noen spesielt stor betydning så tidlig på sesongen.

– Etter kompresjonen på den forrige etappen prøvde jeg å finne ut hva som var feil. Jeg sjekket alt av sensorer, men fant ingenting. Jeg hadde heller ikke verktøy til å bytte tennplugger. Men tredjeplass er bra for mesterskapet uansett, sa Solberg etter mål på den siste etappen søndag.

Spenningen om seieren totalt i løpet forsvant med Esapekka Lappis avkjøring lørdag. Derifra og inn var det åpen motorvei for Sebastien Ogier, som sikret sin 57. seier i karrieren hvor av den syvende i Mexico. Det betyr også at Ogier tar over mesterskapsledelsen totalt, i et år hvor han egentlig ikke kjemper om tittelen sammenlagt da han kun kjører utvalgte løp.

Mer spenning var det om andreplassen. Thierry Neuville hadde kjørt seg kraftig inn på Elfyn Evans gjennom løpet, og det skilte 2,7 sekunder i favør Evans før den siste etappen. Men waliseren klarte ikke stå imot presset fra Neuville. I mål berget den belgiske Hyundai-føreren andreplassen med bare fire tidelers margin på Evans.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS