LMDh-programmet har til nå vist seg å være meget lukrativt for bilfabrikantene.
LMDh-programmet har til nå vist seg å være meget lukrativt for bilfabrikantene.

BMW annonserer LMDh-prototype for 2023-sesongen

Den tyske fabrikanten slipper i dag bilder av det som ser ut til å være et råskinn av en LMDh-bil.

Publisert Sist oppdatert

RACING: BMW viser i dag frem førsteutkastet av bilen de skal delta med i LMDh-kategorien i 2023. BMW M Hybrid V8 som bilen har blitt oppkalt er bygd på et Dallara chassis og skal brukes i langdistanse-VM og IMSA-sammenheng.

— Den største og mest kritiske delen for designteamet var at bilen måtte se ut som en BMW M motorsport bil. Og alt jeg har å si til fansen er at bare ett blikk er nok til å bekrefte at denne bilen uten tvil er en BMW, sier direktør Franciscus van Meel i en pressemelding.

Etter alt å dømme vil bilen utstyres med en V8-motor uten at BMW røper noen flere tekniske detaljer. Ryktene sier dog at den har blitt avledet fra det nedlagte DTM-programmet.

Bilen kommer til å bli driftet av Rahal Letterman Lanigan Racing-teamet som allerede har god erfaring med drift av BMW-bilene etter å hatt et samarbeid med merket siden 2009. Tidligere har teamet driftet biler i den tidligere GTE-klassen og drifter i dag én bil i GTD Pro-klassen.

Pressemeldingen kommer i kjølevannet av Lamborghinis annonsering av sitt LMDh-program. Disse merkene vil delta i et allerede veletablert startfelt i GTP-klassen til IMSA der Cadillac og Acura allerede har annonsert sine førsteutkast.

Det sies også at Audi og Porsche kommer til å bygge hver sine biler bygd på Multimac-karosseriet, mens Alpine muligens har et prosjekt klart så sent som i 2024 med Oreca.

Powered by Labrador CMS