Pro-vinneren Sondre Erga i full aksjon i Elverum forrige helg.

Trangt og dramatisk under finalene i årets første runde i Drifting-NM

Under en av de mer hektiske bilsporthelgene i Norge var det også endelig tid for åpningen av årets Drifting-NM, og det skulle selvfølgelig bli alt annet enn kjedelig.

Publisert Sist oppdatert

DRIFTING: Norwegian Drift Championship (NDC) hadde lagt opp til spennende kjøring på sesongens desidert trangeste bane da de tok turen innom Starmoen Motorsenter i Elverum. Banen som egentlig er laget for gokart-kjøring satte derfor førerne på store prøver.

DRIFTING: Norwegian Drift Championship (NDC) hadde lagt opp til spennende kjøring på sesongens desidert trangeste bane da de tok turen innom Starmoen Motorsenter i Elverum. Banen som egentlig er laget for gokart-kjøring satte derfor førerne på store prøver.

Det store sjokket i Pro-finalene kom da Ole Morten Davanger hadde tilsynelatende store problemer med bilen sin. Davanger skulle møte Lars Atle Helstad for å avgjøre hvem som skulle gå videre til gullfinalen.

Davanger ledet duoen i første kjøring men bergenseren kom for langt ut av banen og måtte rette opp. Videre slet han med å holde fokuset etter den lille avkjøringen som gjorde at han på ny kjørte av.

Da Helstad skulle lede ble det tydelig at Davanger enda hadde problemer. Helstad startet dansen bra og fikk en bra førstesving. Bak så det nærmest ut som Davanger hadde gitt opp. Sølvvinneren fra i fjor ble dermed danket ut av Helstad som gikk videre til gullfinalen.

Kampen om bronsen

I motsatt ende skulle finaleplassen også avgjøres mellom Olav Haugen Hasdal og Sondre Erga. Hasdal fulgte i første kjøring men slet med å henge på sporene til Erga som kjørte rolig og sindig. Hasdal gjorde derfor noen små feil da han fulgte Erga.

Da Hasdal overtok lederrollen satt han opp et tilsynelatende mye høyere tempo enn Erga, men Erga hang på som en klegg og svarte på det høye tempoet. Etter omgangene var kjørt var det enstemmig i favør Erga som gikk videre til gullfinale.

Bronsefinalen stod da mellom Hasdal og Davanger. Hasdal gjorde en stor feil da han i første omgang fulgte Davanger. Mannen fra Gjerstad nærmest stoppet opp midt i banen, men verre skulle det bli for Davanger. Én sving etter dro bergenseren av banen.

Styrestaget på bilen til Davanger hadde knekt tvert, og siden Hasdal endte opp med å være den eneste bilen igjen på startplaten, sikret han dermed sin første tredjeplass i NM-sammenheng.

— Bilen er der den skal være, det holdt nesten, sa Hasdal fornøyd før han så gjorde litt narr av Davangers solbrente hodet.

Det stod dermed mellom Erga og Helstad i gullfinalen, førstnevnte ledet den første kjøringen. Helstad klarte ikke å henge med i tempoet til Erga frakjørt. Helstad ledet den neste gjennomkjøringen, men det ble tydelig hva slags agenda Erga hadde.

Mannen fra Egersund hang på bilen til Helstad som gaffateip. Erga etterlignet nærmest hver eneste kontra hos Helstad. Med den kjøringen var seieren et faktum.

På pallen var det en fornøyd Erga som stod rakrygget etter stående applaus fra publikum og førere. Erga uttalte at bilen fungerte som den skulle gjennom helgen og at han er strålende fornøyd med seieren.

Jevn Pro-2-duell

I den minste klassen i årets første NM-runde i drifting var det også tett mellom de fire i tet. Kristoffer Tisland og Tobias Thormodsen møtte hverandre i bronsefinalen. Den ble uheldigvis for Tisland avgjort bare etter én gjennomkjøring. Da paret skulle snu for å kjøre på ny blir Tisland stående etter mål.

På Facebook skriver Tisland at en ødelagt gassvaier var grunnen til at det ble brutt løp. Han uttaler også at han fortsatt er kjempefornøyd med helgen til tross for avslutningen.

Gullfinalen stod mellom Kyrre Nielsen og sølvvinner i fjor, Jørgen Engdal Skjevling. Første gjennomkjøring ble ledet av Skjevling mens Nielsen forsøkte å henge på. Paret kjørte jevnt mens Nielsen gjorde noen småfeil i første omgang.

Da det hele skulle avgjøres i gullfinalen ble det en litt trå start for Nielsen i ledelse. Skjevling gjør en kjempejobb med å henge på i de første svingene. Fra et publikumsperspektiv kunne det sett ut som om Skjevling hadde det hele i sin hule hånd.

Så skjer det som ikke skal skje. Fjorårets sølvvinner tar for mye av den ene svingen og krysser over gresset. Feilen ble til slutt utslagsgivende og ga seieren til Nielsen.

— Endelig satt den! Bilen har funket godt så å si hele helgen med bare noen små problemer, skriver Nielsen på Facebook.

Powered by Labrador CMS