Marius Nakken, her fra 24-timersløpet på Spa i fjor.

Degraderer egen status for å styrke Le Mans-sjansene

Marius Nakken gjør et bevisst grep med årets sesong som det ligger en langsiktig plan bak.

Publisert

RACING: Sunnmøring holder fortsatt koken og går på nok en GT3-sesong i langdistansekategorien til den europeiske GT World Challenge-serien. Med det blir han den fjerde nordmannen i det storstilte GT-mesterskapet, og den tredje innenfor langdistansekategorien. Både Dennis Olsen og Magnus Gustavsen er allerede klare her, mens Marius Påverud nå velger sprintmesterskapet i serien.

Nakken fortsetter med Dinamic Motorsport som han gjorde i fjor, og også kjørte Porsche Supercup med i 2020. I det italienske teamet får han en gammel kjenning ved Philipp Sager fra Østerrike, pluss britiske Ben Baker på laget. Hele 56 biler er påmeldt denne sesongen, med 24-timersløpet på Spa-Francorchamps i sommer som seriens store høydepunkt.

Men Nakken «går ned» et hakk på rangstigen innenfor GT World Challenge. Ettersom mesterskapet har flere mindre cuper innunder selve mesterskapet, så kan det sjongleres her basert på lisenskategorien du innehar. I fjor kjørte Nakken i sølvcupen, men velger i år helt bevisst å konkurrere blant bronseførerne.

– Noe av grunnen til dette er at vinneren i denne klassen får inngang til Le Mans i 2024. I fjor kjørte jeg i sølvcupen, og jeg var bestemt på at jeg ikke ville gjøre dette igjen, om vi ikke hadde en line-up hvor sammensetningen av sjøfarer var god nok til å kjempe om pallplasser. Selv om konkurransen i bronsecupen i år er unormalt høy, så er det her vi har de beste sjansene, og jeg ser virkelig frem til å starte en ny sesong, sier Nakken i en pressemelding.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS