Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Dennis ramlet nedover på resultatlista i sprintløpet

Ny nedtur for det norske formelbilhåpet.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Etter to gode løpshelger i gatene i Monaco og Baku er det mye som tyder på at løpshelgen på Silverstone vil skrive seg inn i 2022-boka som en av nedturene denne sesongen.

I kvalifiseringen fredag hang ikke nordmannen med i nærheten av det tempoet han har vist i de foregående løpshelgene, og utviklinen på lørdagens sprintløp manglet også noe som helst fart som ville indikert noen poeng.

Fra 12. startposisjon ga han fra seg én plass allerede på den første runden, som den eneste føreren som tapte en plass etter at løpet ble startet i rullende format som følge av regnværet. Hauger tok så tilbake 12. plassen senere og var etterhvert en rask tur oppe på en tiendeplass da et par av konkurrentene fikk problemer, men etterhvert ramlet han stadig ned på lista utover i løpet og endte til slutt på en 15. plass.

Først ble det spekulert i hvorvidt bremsene skapte problemer for Hauger, men et par timer etter at løpet var over kunne Dennis melde at de mest sannsynlig hadde bommet på valg av lufftrykk i dekkene, hvilket gjorde at de sakte men sikkert utover mistet grepet og tapte tempo som følge av dette.

Vinner ble Jack Doohan, som dermed tok sin første Formel 2-seier. Denne sikret han foran Ayumu Iwasa og Enzo Fittipaldi.

Powered by Labrador CMS