Dennis Hauger ser mest av alt frem til å sette seg i bilen igjen, og komme i gang med årets Formel 2-sesong.

Dette mener Hauger blir en av de viktigste egenskapene i kampen om F2-tittelen

Dennis Hauger vil denne sesongen følge samme taktikk som hans forgjenger Felipe Drugovich i kampen om mesterskapstittelen i Formel 2.

Publisert

FORMEL 2: Dennis Hauger kunne etter fjorårets sesong telle opp seks løpshelger som endte helt uten poeng. Når Hauger i år jakter Formel 2-tittelen er det med samme tilnærming som hans forgjenger Felipe Drugovich gjorde suksess med. Det vil forhåpentligvis gjøre at nordmannen står igjen med flest poeng av alle når vi kommer til avslutningsløpet i Abu Dhabi i November.

FORMEL 2: Dennis Hauger kunne etter fjorårets sesong telle opp seks løpshelger som endte helt uten poeng. Når Hauger i år jakter Formel 2-tittelen er det med samme tilnærming som hans forgjenger Felipe Drugovich gjorde suksess med. Det vil forhåpentligvis gjøre at nordmannen står igjen med flest poeng av alle når vi kommer til avslutningsløpet i Abu Dhabi i November.

Brasilianeren ble i fjor tidvis anklaget for å ha en for passiv tilnærming til løpene ved at han sikret poeng fremfor å gå for flere seire og fremskutte plasseringer i enkeltløp. Men taktikken førte til slutt til seier, og Hauger er med samme taktikk denne sesongen bevisst på å ikke ta unødvendig stor risiko i tittelkampen.

– Det er definitivt noe man tenker på før sesongstart i forhold til å velge de øyeblikkene der man kanskje har bil og mulighet til å "fighte" om seier og ta poengene, men også de gangene man kanskje ikke har det og må tenke litt smart og taktisk i forhold til å ta de poengene man kan få, forteller Hauger til Parc Fermé om hvilken risiko han er villig til å ta fra løp til løp.

@parcfermeno Dennis Hauger er klar for sesongstart!🏎️💨 Les mer fra Dennis før sesongen ruller i gang via story eller link i bio📲 #hauger #dennishauger #teamhauger #paecfermeno #formel2 #formula2 #f2 ♬ original sound - Parc Fermé

For det er jo tross alt poengene som gjelder når regnskaper skal gjøres opp ved sesongslutt. Det å sikre poeng fremfor å gå for seier ved enhver mulighet mener Dennis selv kan være et av de viktigste elementene han tar med seg i kampen om mesterskapstittelen.

– Det er en lang sesong med oppturer og nedturer, så det viktigste for min del er å være jevn og samle de poengene jeg kan når jeg har mulighet til det, og ikke kaste bort noe. Det tror jeg er et av de viktigste elementene for å ta et mesterskap. Seier er gøy det, men å klare å ta de poengene selv om man ikke alltid er der oppe tror jeg er like viktig, fortsetter MP-føreren.

Bryr seg ikke om Formel 1-uttalelser

Samtidig som Hauger har forberedt seg til det som kan bli en svært avgjørende sesong i Formel 2 har AlphaTauri-sjef Franz Tost vært ute i media og sagt at teamet i år vil gi Formel 1-treninger til Liam Lawson og Isack Hadjar. At eksempelvis Hadjar som i år debuterer i Formel 2 nevnes fremfor vårt norske håp har skapt reaksjoner, men selv bruker Hauger minimalt med energi på hva Tost måtte mene om saken allerede nå.

– Jeg må fokusere på Formel 2, og gjør jeg det bra der så tror jeg det kan oppstå en mulighet uansett. Gjør Hadjar det veldig dårlig i år så tror jeg ikke han sitter og får alle treningene, det er jo bare logisk. Så jeg tenker ikke så mye over det, og setter bare fokus på Formel 2 og det jeg skal gjøre i år, slår han fast.

Og uavhengig av både Formel 1-muligheter og strategivalg i kampen om Formel 2-tittelen, så ser Hauger mest av alt frem til å komme i gang igjen etter en lang vinterpause.

– Det blir godt å komme i gang. Det har vært en lengre pause nå med mye trening fysisk og på simulator, så det blir godt å endelig komme i gang med en løpshelg å se hvordan vi ligger an nøyaktig. Man vet jo aldri akkurat hvor man ligger før det hele begynner på ordentlig, avslutter Hauger.

Powered by Labrador CMS