Nyck de Vries.

Spania Grand Prix, fredag:

Flere navn fra midtfeltet plasserer seg høyt oppe etter de første treningene

Treningspassene i Formel 1 er kun en formalitet og sier lite om de reelle styrkeforholdene, men foruten Max Verstappen på toppen så er det flere som vil vise seg fram.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det har vært en rolig start på Formel 1-helgen i Spania, med ganske så udramatiske treningspass gjennom fredagen. Foruten at Max Verstappen har toppet listene etter begge økter, så har lista vist andre navn som for vane ikke plasserer seg like høyt oppe.

Det vil si, Fernando Alonso har vist seg positivt fram på hjemmebane. Først med en sjettetid på første fritrening, før han plasserte seg nest øverst på andre treningspass, 17 hundredeler bak Verstappen. Dette var igjen bare tidelet foran Haas-fører Nico Hülkenberg som ville spise kirsebær med de vante toppførerne i feltet.

Det samme så vi også i trening én, riktig nok med Monaco-treer Esteban Ocon i Alpine på en tredjetid. Men syv hundredeler bak der igjen var AlphaTauri-fører Nyck De Vries, etterfulgt av sin forgjenger Pierre Gasly. De Vries som altså har kniven på strupen fra mentor Dr. Helmut Marko etter at han har hatt en poengløs og ellers svak start på sin første fulle Formel 1-sesong.

Løpshelgen fortsetter med vanlig format, der tredje fritrening lørdag formiddag lader opp til kvalifiseringen på ettermiddagen. Søndag klokken 15:00 braker Spania Grand Prix på Circuit de Barcelona-Catalunya løs for 33 gang på rad siden åpningen i 1991.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS