Neste år må Hauger-fansen belage seg på å stå opp ekstra tidlig, da Formel 2 tar turen «down under».

Formel 2 og Formel 3 til Australia neste år

Om ikke du har kjøpt kaffemaskin enda bør du kanskje vurdere det, for kjenner man løpet rett må man stå opp ekstra tidlig for å få med seg Formel 2- og Formel 3-løpene.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2/FORMEL 3: Kort tid etter at Formel 1 kunngjorde en kontraktforlengelse med arrangørene av Australia Grand Prix frem til 2035 på Albert Park, ble det også klart at Formel 2 og Formel 3 vil følge Formel 1 som supportserie neste år.

Det er fem år siden sist Formel 2 og Formel 3 har kjørt en runde utenfor Midtøsten eller Europa, den gang het det for øvrig GP2 og GP3. I 2017 var det dog meningen at Formel 2 skulle følge Formel 1 i Malaysia, men et avbrudd gjorde at mesterskapet istedenfor kjørte et enkeltløp på Jerez-banen i Spania.

— Jeg er kjempe glad for at vi kan legge Melbourne til i kalenderen vår for både F2 og F3 fra 2023. Det forbedrer det internasjonale aspektet ved at begge våre mesterskap kjører løp på et nytt kontinent. Det viser også at flere og flere baner tror at F2 og F3 øker Formel 1 Grand Prix-opplevelsen da de viser frem den neste generasjons føreren, sier Formel 2- og Formel 3-sjef Bruno Michel.

Powered by Labrador CMS