Sebastian Vettel var tydelig svært stolt over det Mick Schumacher presterte i dagens løp.

Fra neglebiting til karrierens første poeng – slik opplevde han knivingen mot verdensmesteren

Mick Schumacher og Max Verstappen bød på en svært intens avslutning på et allerede dramatisk Storbritannia Grand Prix. Og tyskeren skrev også historie i sin egen Formel 1-karriere.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Endelig så satt den for tyske Mick Schumacher. En åttendeplass skulle sikre Schumachers beste resultat i Formel 1, og hans fire første poeng. En sen sikkerhetsbil og et vel gjennomført depotstopp gjorde det hele mulig.

FORMEL 1: Endelig så satt den for tyske Mick Schumacher. En åttendeplass skulle sikre Schumachers beste resultat i Formel 1, og hans fire første poeng. En sen sikkerhetsbil og et vel gjennomført depotstopp gjorde det hele mulig.

Løpet på Silverstone var uten tvil ett av de mest kaotiske løpene i Formel 1 på lang, lang tid. En startsmell som dro med seg tre førere, og tre førere til som måtte bryte med tekniske problemer som følge av krasjen på starten eller av andre årsaker, gjorde at det var et stort mannefall mot slutten av løpet.

Intens kniving mot Verstappen

Haas har også vist gjennom hele sesongen at de har bygd to raske biler og at de kan slå fra seg i kampene i midtfeltet.

— Tempoet har alltid vært bra i bilen, noen har fått oppgraderinger og gått bakover, noen har gått framover. Vi har gått framover, forhåpentligvis med den nye pakken vi får i Budapest så kommer vi enda lengre frem i midtfeltet, sa Schumacher i Formel 1s Post-Race show.

En av favorittene i årets mesterskap, Max Verstappen, hadde store problemer på sin bil i dagens løp. Nederlenderen skadet gulvet etter at han kjørte over en stor vrakbit fra en av bilene foran. Det la til rette for en fantastisk og spennende duell mellom Verstappen og Schumacher i sluttfasen av løpet.

— De siste to rundene med Max, de var utfordrende, men det var godt å få en smak på hvordan det var å kjøre mot han, så kan man ta noen notater og forhåpentligvis slå han neste gang, sa tyskeren med et glis.

Vettel hadde orkesterplass

Det var ikke bare fansen som ble underholdet av de to. Mentor og familievenn Sebastian Vettel fulgte like bak og synes det var gøy å følge duellen.

— Jeg er veldig glad på vegne av Mick, og da jeg så hva som skjedde skrek jeg «go Mick! Go Mick!» inni hjelmen. Det har gått lang tid så han fortjener resultatet. Det var underholdende å se på mens de duellerte. Bra jobba, Mick, uttrykte Vettel.

Åttendeplassen flytter Schumacher til en 17. plass i førermesterskapet og de fem poengene kombinert med Kevin Magnussens tiendeplass er nok til å ta snike seg forbi Aston Martin til en åttendeplass i konstruktørmesterskapet.

Powered by Labrador CMS