Carlos Sainz hadde all grunn til å smile etter sin første Formel 1-seier på Silverstone.
Carlos Sainz hadde all grunn til å smile etter sin første Formel 1-seier på Silverstone.

Carlos Sainz vinner sitt første Formel 1-løp etter dramatisk Storbritannia Grand Prix

Det var Ferrari som dro det lengste strået etter et intenst løp som leverte dramatikk uten like.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Løpet på Silverstone ble raskt rødflagget etter en startsmell som involverte samtlige førere. Verst gikk det utover Guanyu Zhou som endte på hodet. Zhou sin bil skled så videre før den traff dekkbarrieren og landet mellom barrieren og sikkerhetsgjerdet.

Zhou ble fraktet ut av bilen med ryggstøtte etter at funksjonærene fikk snudd bilen. Alexander Albon ble også påkjørt i et forsøk på å unngå Valtteri Bottas sin bil. Sebastian Vettel klarte ikke å unngå Albon. Løpet ble umiddelbart rødflagget etter hendelsen.

Det gikk bra med Zhou som ble filmet i paddocken en stund etter at FIA kom med en uttalelse angående hans tilstand. Alexander Albon er fortsatt til observasjon på sykehuset.

Luftinntaket til Zhous bil kollapset etter sammenstøtet med Russell.
Luftinntaket til Zhous bil kollapset etter sammenstøtet med Russell.

Da løpet ble omstartet var det Carlos Sainz som tok ledelsen foran Max Verstappen. Sainz beholdt ledelsen helt til han gjorde en feil i Maggots-kombinasjonen. Verstappen overtok så ledelsen, men måtte gi den fra seg igjen etter et problem med gulvet på bilen.

Charles Leclerc kom så forbi lagkameraten sin etter teamordre. Men da en sikkerhetsbil ble utløst etter at Esteban Ocon stoppet på banen, tok Sainz og Lewis Hamilton turen innom depotet og satt på nye soft dekk.

Tempoforskjellen mellom de to Ferrariene utløste en het duell som Sainz vant. Det skulle bli utslagsgivende å gir spanjolen sin første VM-seier i Formel 1. Dekkene til Leclerc gjorde at han ikke klarte å henge med, og mistet plassen sin til Sergio Perez og Lewis Hamilton.

Powered by Labrador CMS