Eyvind Brynildsen i ny og uvant rolle under Rally-EM denne sesongen. Mens naboen Mads Østberg skal stå for resultatene, skal Brynildsen stå for formidlingen av dette på de offisielle direktesendingene fra hver enkeltetappe - akkurat som i VM. Her sammen med programleder Diana Binks.

Fra NM-fører til EM-reporter

Eyvind Brynildsen slår følge med Mads Østberg - men i en litt annen rolle enn hva han er vant til fra før.

Publisert

RALLY: Denne helgen går startskuddet i europamesterskapet i rally, kanskje det tøffeste og mest prestisjefylte feltet til start i dette mesterskapet noen sinne. Kombinasjonen av flere tidligere VM-førere, godt etablerte EM-førere over flere år og lokale helter som kjenner sine hjemløp svært, svært godt, gjør at det ikke skal stå på toppnivået i EM denne sesongen.

RALLY: Denne helgen går startskuddet i europamesterskapet i rally, kanskje det tøffeste og mest prestisjefylte feltet til start i dette mesterskapet noen sinne. Kombinasjonen av flere tidligere VM-førere, godt etablerte EM-førere over flere år og lokale helter som kjenner sine hjemløp svært, svært godt, gjør at det ikke skal stå på toppnivået i EM denne sesongen.

Mens Mads Østberg skal forsvare de norske fargene ute i skogen, så får vi også en nordmann i en annen vel så sentral rolle på mange måter. Eyvind Brynildsen er nemlig headhuntet til å være mesterskapets ubestridte og faste ekspertkommentator, i samme stil som i Rally-VM. I tillegg blir han en fast del av studioet deres mellom slagene.

Fargeklatter

Det er nemlig WRC Promotor som også står for EM-produksjonen, og med det følger de også sitt «All Live»-konsept også i europamesterskapet.

– Det blir gøy å kjenne på den andre siden av rally også, med å få jobbe litt med TV. Plutselig sitter man i produksjonsmøter, man er med og bestemmer hvem som får onboardkamera og alt dette. Man sitter på en annen side av bordet, og det blir veldig interessant og morsomt, sier Brynildsen til Parc Fermé, og omtaler stolt seg selv om Rally-EMs svar på Julian Porter.

For de uinnvidde er Porter den store rallynestoren i VM, som et godt, fast innslag i VM-sendingene. Hovedkommentator blir Becks Williams, som er den kjente kvinnestemmen fra WRC over mer enn to tiår.

Dette er da forøvrig Eyvinds eget synsfelt den kommende EM-sesongen i rally.

Noen EM-runder kolliderer med NM-programmet til Brynildsen, men tanken er å få være med så mye som mulig. For det var nemlig produsenten selv om ringte Eyvind og ville ha ham med. Og for han er det en stor anerkjennelse og tillitserklæring.

– Jeg og Mads har jo vært med i VM i mange år, og alle folka jeg jobber med nå kjenner jeg på fornavn fra før. De har vært her i alle år, og det er enklere for et team å ta med personer de vet passer inn i gruppa og som tør å gjøre dette. Du kan bli kastet under bussen med spørsmål som du må håndtere direkte på lufta, i tillegg på et annet språk. De kunne jo sikkert funnet noen engelskmenn, men vi er kanskje noen fargeklatter da, sier Brynildsen, og viser også til at Østberg nå og da har hatt tilsvarende rolle i Rally-VM ved noen anledninger.

Kjører trolig ikke Royal Rally

Ett av de store høydepunktene i år blir den svenske runden i Värmland, som blir arvtakeren etter VM-runden som til og med 2020 gikk i grensetraktene ved Norge, rundt Torsby, Hagfors og Karlstad. Et løp Brynildsen gjerne skulle målt egne krefter i mot europaeliten, hvor det er ventet kanskje det tøffeste startfeltet med alle spesialister fra Norge, Sverige og Finland i tillegg til de faste EM-førerne.

– Det ble diskutert her. Jeg ønsker å fullføre sesongen og har ikke budsjett til å kjøre der egentlig. Men jeg har en rekord å forsvare, sier han og viser til bakkerekorden på Colin's Crest som han satte med R5-bil i 2016.

Likevel han denne reporterjobben være starten på en fremtidig karriere i TV-ruta når rallykarrieren legges så på hylla som det er mulig å få gjort. For han erkjenner én ting:

– Det er jo deilig å kunne dra på rallyløp og få betalt, i stedet for at penga bare renner ut.

Powered by Labrador CMS