Dennis Olsen, her i duell med Audi-profieln Nico Müller.

Fra stor opptur til enorm nedtur for DTM-Dennis

Det ble ingen oppfølging av lørdagens seier. I stedet ble det ett av årets aller største fiaskoer for Dennis Olsen og hans team.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Norske bilsportfans kunne juble over en historisk begivenhet lørdag da Dennis Olsen gikk hen og vant sitt første DTM-løp, ett av hans aller største enkeltprestasjoner i karrieren noen sinne. Men det skulle bli med det denne løpshelgen på Spa-Francorchamps i Belgia.

For på søndag skulle alt gå nedenom og hjem, og det handlet primært om kvalifiseringen. På en bane som både var våt og tørr så tok Olsens team SSR Performance en sjanse ved å gå ut på regndekk på det siste forsøk i håp om at dette kunne sikre ham en knalltid på kvalifiseringen, og det samme tenkte også enkelte andre team.

Dette viste seg å være totalt feil strategi, og Olsen bare raste nedover på lista mens de fleste konkurrentene forbedret seg kraftig på opptørk.

Det ble en 23. tid, og startposisjon 21 etter gridstraffer hos andre førere, og med det var utgangspunktet svært vanskelig for Olsen. Han var dermed avhengig av en knallstart og en sikkerhetsbil for å gjøre et strategisk plassert pitstopp litt «billigere» for å ha sjanse til å ta gode poeng.

Dette lyktes han ikke med, og selv om han så så lenge ute som mulig for å tyne strategien maks, så var det ingenting som var til hjelp for Olsen etter kvalik-fadesen tidligere på dagen.

Han fullførte på en 19. plass, men langt unna poeng. Lørdag klatret han opp til en fjerdeplass sammenlagt, og med søndagens nullpoenger tapte han én plass og falt ned til femteplass sammenlagt før to løpshelger og fire løp gjenstår av sesongen.

Powered by Labrador CMS