Dennis Olsen.

Historisk DTM-seier: – Jeg ble bekymret da jeg så regnet

Historisk begivenhet på Spa-Francorchamps da Dennis Olsen holdt unna og sikret ett av sine mest prestisjefylte enkeltseire i karrieren.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Dennis Olsen leverte en knallsterk kvalifisering og sikret sin første pole position i DTM-sammenheng under regnværet på Spa-Francorchamps. Enda sterkere leveranse skulle det dog bli under løpet senere på dagen.

RACING: Dennis Olsen leverte en knallsterk kvalifisering og sikret sin første pole position i DTM-sammenheng under regnværet på Spa-Francorchamps. Enda sterkere leveranse skulle det dog bli under løpet senere på dagen.

Fra beste startposisjon spisset han albuene ut av første sving og bygget seg opp en relativt god og solid ledelse som han holdt unna for Mercedes-fører Lucas Auer. Og da Auer hadde et tregere pitstopp en de andre så kunne Olsen avansere ytterligere når feltet hadde stabilisert seg.

Men i kulissene hadde regjerende DTM-bester Maximilian Götz lumske planer, for med et godt tempo tok han sitt obligatoriske pitstopp sent, og med det hadde han vesentlig bedre dekk enn Olsen mot slutten av løpet. Mercedes-føreren satte opp et forrykende tempo og la et enormt press på Olsen helt på tampen av løpet med friskere og bedre dekk - men han kom aldri i skikkelig angrepsposisjon til å gjøre et framstøt.

I den mest kritiske fasen av opphentingen begynte det klassiske ustabile regnværet å melde sin ankomst over Ardennene, og på de siste tre rundene la nedbøren seg spesielt rundt pit-området og den krevende Eau-Rouge-Radillion-kombinasjonen. Med såpass kort tid igjen av løpet, i tillegg til at regnet forble lokalt på banen, var det aldri noe tema å gå inn for å bytte til regndekk.

Dermed måtte Olsen og de andre førerne beherske dette området på banen med slitte dekk uten mønster, noe samtlige så ut til å klare knirkefritt. Men best av alle var Olsen, som etter angrepet fra Götz i stedet begynte å dra ifra, og med det sikret han sin aller første DTM-seier på en trygg og imponerende måte.

– Vi har jobbet så hardt for dette i hele år. Det har vært så tøft siden starten, men etter Norisring har vi hatt en god trend, og vi viser et godt potensial. Så det føles megagodt endelig å få denne seieren, sa en svært lettet og fornøyd Olsen i pitområdet etter målgang.

I en kjapp prat før løpet var Olsen klar på at hans iskalde norske blod kunne være en fordel for å holde roen i et løp som syntes veldig krevende og usikkert med tanke på været, og på mange måter så dette ut til å slå ut i full blomst da angrepet fra Götz kom brått og brutalt mot slutten av løpet.

– Max var ekstremt rask på slutten, og jeg så han hadde en klar fordel med dekkene. Men for å være ærlig, da jeg så det regnet komme, så ble jeg bekymret. Likevel klarte jeg å dra ifra, men jeg håpet jo ikke at det skulle bli så ekstremt vått at det blir en gambling om man kommer seg igjennom eller ikke, konstaterer han.

Powered by Labrador CMS