Her står Andreas Mikkelsen plantet i betongbarrieren inne på Olympiastadion i Athen. Dette kan også være svært skjebnessvangert for mesterskapssjansene i WRC 2.

Gigatabbe av Andreas Mikkelsen – kan koste ham WRC 2-gullet

Den greske VM-runden i rally er ødelagt for den norske Skoda-føreren etter at han krasjet inne på Olymiastadion.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Denne helgen skulle Andreas Mikkelsen gjøre sitt for å sikre WRC 2-gullet så godt det lar seg gjøre ettersom Rally Akropolis er det siste tellende løpet han kan kjøre i mesterskapet under toppklassen i Rally-VM. To brutte løp med motorhavari tidligere i sesongen har ødelagt for en sesong hvor han ellers har dominert WRC 2-kategorien fullstendig, og tilsynelatende skulle vært en soleklar vinnerkandidat til gullmedaljen.

Men da dette kunne sikres så godt det lot seg gjøre på egenhånd, så gjorde Andreas Mikkelsen også en av sine aller største tabber i rallysirkuset. Rally Akropolis tjuvstartet med en publikumsetappe inne på en stappfull Olympiastadion i Athen, hvor nordmannen feilberegnet det første hoppet få sekunder etter start.

I lufta mistet han kontrollen på bilen og dundret rett inn i betongbarrieren og slo i stykker forstillinga. Mikkelsen og kartleser Torstein Eriksen gjorde et hederlig forsøk på å fullføre etappen, men de valgte likevel å avbryte etappen for ikke å hindre Yohan Rossel som han duellerte med, i tillegg til at dette kunne påført bilen ytterligere skader.

Ettersom han ikke fullfører SS1, så får han ti minutters tidstillegg, men alt tyder på at dette er fullt reparerbart slik at han kan restarte løpet igjen fredag morgen. Likevel et tidsstillegget såpass stort at han er hektet helt av seierskampen i WRC 2 denne helgen.

Det betyr at WRC 2-gullet er langt fra sikret. Hovedspørsmålet er hvor mye poeng han kan være i stand få med seg med et tidstillegg på ti minutter, foruten tre Power Stage-poeng i potten. Men ettersom erkerival Kajetan Kajetanowicz har de resterende tre VM-rundene igjen i sitt program, så kan polakken fortsatt sanke mange verdifulle poeng til Mikkelsen før sesongen er over i Japan senere i høst.

Powered by Labrador CMS