Regjerende norgesmester i nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler, Christian Sagli, i spektakulære scener inne på Smådøl Motorstadion under fjorårets Numedalsrally. Dette er også den klart største NM-klassen med nesten 60 biler påmeldt alene.

Godt over 100 påmeldte til Numedalsrally

Som vanlig skuffer ikke startlisten når det drar seg til med «årets vintereventyr» i Nore og Uvdal.

Publisert

RALLY: Kun to NM-runder kjøres på snø denne sesongen, og sesongåpningen skjedde med et vellykket løp på Elverum i bitende kulde og strålende sol i midten av januar.

NMK Nore og Uvdal og Numedalsrally skulle i utgangspunktet ikke ha NM-status denne sesongen, men da Rally Finnskog måtte trekke seg på grunn av kollisjon med Rally Sverige, så stilte det tradisjonsrike rallyløpet opp for et annet tradisjonsrikt løp.

Store internasjonale klasser

Det er vanlig at Numedalsrally tiltrekker seg den største deltakelsen i løpet av en rallysesong, og 2023 kan fort bli intet unntak. I skrivende stund er hele 119 biler påmeldt til lørdagens NM-runde utenfor Rødberg.

I de fire NM-klassen blir det dermed mange om beinet. Hele norgeseliten, pluss litt attåt, er på plass i toppklassen - de nyere firehjulsdrevne bilene som primært består av R5- og Rally2-biler, med totalt 13 ekvipasjer på plass.

I den voksende klassen for nyere tohjulstrekke, primært da av R2- og Rally4-biler er det også 13 biler på startstreken, og tar vi med historisk klasse i norgescupen utgjør det også ni biler, hvilket betyr hele 35 biler i internasjonale klasser på Numedal.

Størst blant eldre tohjulstrekkere

Men det er de nasjonale klassene som er størst. For de eldre tohjulsdrevne bilene er det hele 58 biler med alene, altså mer eller mindre halve startfeltet, fordelt på 39, 17 og 2 biler i henholdsvis klasse 10, 11 og 12 som utgjør NM-klassen.

For de eldre firehjulsdrevne bilene er det også en økning i deltakerantallet fra Elverum, nå med totalt 14 biler til start. Det betyr at totalt 98 førere og kartlesere kjemper om NM-poeng denne helgen.

Syv førere er påmeldt i norgescupklassen for Volvo Original, fire utøvere kjører med debutantlisens, mens Linnea Halland utgjør eneste deltaker i ungdomsklassen.

Hele påmeldingslisten kan du se her, mens den offisielle startlisten kunngjøres nærmere løpsstart. For mer informasjon om helgens NM-runde kan du følge med på arrangøres Sportity-link her.

----------------------------------------------

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS