Dennis Hauger.

Hauger klatret i sprintløpet

Nordmannen kjempet og kjempet, men han klarte aldri å gjøre noe med Theo Pourchaire foran seg.

Publisert Sist oppdatert

F2 sprintløp, Spa - topp 8

1. Enzo Fittipaldi, Carlin

2. Theo Pourchaire, ART

3. Dennis Hauger, MP Motorsport

4. Victor Martins, ART

5. Jack Doohan, Virtuosi

6. Frederik Vesti, Prema

7. Ayumu Iwasa, DAMS

8. Ralph Boschung, Campos

FORMEL 2: Dennis Hauger fikk en god start i sprintløpet fra femte startposisjon og så ut til å kunne klatre flere plasser, men en dårlig utgang ut av første sving gjorde at han falt ned til sjetteplass. Litt senere på den første runden ble nordmannen også passert av Frederik Vesti, men på runde to startet opphentingen. 

Først ble Ralph Boschung passert, før han tjente en posisjon til da teamkamerat Jehan Daruvala måtte kjøre inn i pit med et så uvanlig problem som at hodestøtten hadde løsnet og fløyet ut av bilen. Samtidig ble stående like ved banen etter en snurring, og sikkerhetsbilen måtte ut på banen for å samle opp feltet. 

– Det er helt surrealistiske bilder. En hodestøtte som hang i haloen, kommenterte Viaplays Hennig Isdal.

Da sikkerhetsbilen kom inn igjen i pit med 13 runder igjen å kjøre lå Hauger på femteplass, men han brukte ikke lang tid på å passere mesterskapsleder Frederik Vesti. Nestemann i MP-førererns sikte var tredjemann i løpet og andremann i mesterskapet Theo Pourchaire. Etter flere runder hvor Hauger nærmet seg mer og mer, og prøvde å komme seg forbi franskmannen, måtte han til slutt innse at slaget om den siste pallplassen var tapt.

PS: Etter løpet fikk Dennis Hauger likevel tildelt en pallplass. Les mer her!

Det gjenstår fortsatt flere muligheter for Dennis Hauger før sommerpausen. Søndag 10:00 starter nordmannen hovedløpet fra sjette startposisjon. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS