Karrierebeste:

Hauger nummer to i kvalifiseringen

Dennis Hauger var et uheldig rødflagg unna å ta sin første pole position, men han sikret likevel Formel 2-karrierens beste utgangspunkt til søndagens hovedløp.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Dennis Hauger trives godt på Zandvoort-banen i Nederland som også er MP Motorsports hjemmebane, og etter tredjeplass i fredagens kvalifisering ligger alt til rette for at nordmannen skal hente inn gode resultater denne helgen.

Hauger starter dermed som nummer to i hovedløpet, og som nummer ni i lørdagens sprintløp. Nordmannen har aldri levert et så godt kvalifiseringsresultat i Formel 2. Hans hittil beste kvalifisering kom i Baku i 2022 hvor han ble nummer tre og også vant hovedløpet.

– Endelig en god kvalifisering. Vi hadde god flyt på treningen og følte at oppsettet på bilen var bra. Det meste stemte bortsett fra kanskje litt for mye understyring i de raskere partiene, men ikke noe som ødela noe særlig for rundetiden. Jeg er selvfølgelig fornøyd men det viktigste gjenstår, løp i morgen og løp søndag. Det er uansett et mye bedre utgangspunkt, uttaler Hauger etter kvalifiseringen.

Høyt tempo fra start

Med sitt første reelle kvalifiseringsforsøk sikret Hauger en andretid bak Jack Doohan. Den tiden holdt ikke til andreplass lenge, men da svarte Aurskog-gutten med å forbedre tiden sin i det neste forsøket så han igjen var nummer to. 

Med andre ord var det en god start for Dennis, men som sesongen har vist så langt blir kvalifiseringene som regel avgjort når førerne kommer ut igjen med lettere biler og et nytt dekksett mot slutten av passet. 

Kunne tatt pole

Dennis Hauger trives godt på "hjemmebane" i Nederland.

Da førerne skulle sette nye tider med et nytt dekksett forårsaket Haugers teamkamerat Johan Daruvala et rødflagg da han snurret av bamem og ble stående. Da førerne slapp ut igjen kjørte Hauger enda raskere, og med en sektor igjen lå han over en tidel foran Crawford som lå på førsteplass. Men så forårsaket Juan Manuel Correa nok et rødflagg som førte til at Hauger ikke fikk fullført sin runde. I mål viste klokka at han var fire hundredeler bak Crawford til tross for at han måtte roe ned på farten de siste meterne. 

Når førerne for tredje gang rakk Hauger denne gangen å sette en personlig bestenotering i første sektor før rødflagget for tredje gang måtte ut. Uansett ble Hauger altså nummer to og sikret et meget godt utgangspunkt for resten av helgen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS