Ford, Hyundai og Toyota med hver sin bil i Zagreb sentrum i forkant av Rally Kroatia. Hyundai som stiller med en helt ekstraordinær dekor til ære for deres nylig avdøde profil Craig Breen.

Rally Kroatia:

Hovedrivalen gjør et sportslig grep i respekt for dødsfallet før VM-runden

Toyota velger å trekke ut én av bilene i konkurransen som poengene i fabrikkmesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Denne uka starter det som vil bli en VM-runde i rally av de ellers spesielle. Bare en drøy uke etter at Rally-VM mistet den irske Hyundai-føreren Craig Breen i en tragisk testulykke, så velger samtlige team og førere, inkludert Hyundai, å stille til start som vanlig.

Men i det som blir årets første VM-runde på asfalt, med et helt spesielt bakteppe, så vil tragedien spesielt denne helgen overskygge det meste av sportslig fokus. Samtlige på serviceplassen er naturlig nok preget av den tragiske ulykken som skjedde, og samholdet i Rally-VM står tettere enn normalt gjennom en løpshelg.

I Rally-VM er det tre fabrikanter som kjører, hvor Hyundai og Toyota begge alltid har tre biler parate til å kjempe om VM-poeng også for fabrikkene. Det er kun de to beste som får ta poeng, hvor M-Sport kun har to faste førere tilgjengelig og således er mer sårbare for fabrikkmesterskapet dersom en fører faller bakover eller i verste fall må bryte,

Som følge av dødsfallet til Breen har heller ikke Hyundai erstattet hans bil. De har i stedet trukket deres faste påmelding for den tredje bilen fra løpet, hvilket gjør at Thierry Neuville og Esapekka Lappi er de eneste som stiller opp.

I respekt av dette, slik at Toyota ikke stiller noen ytterligere konkurransefordel i løpet, så har de trukket Elfyn Evans bil ut av kampen om fabrikkpoeng. De kan fortsatt kjempe om individuelle førerpoeng, men det blir kun Sebastien Ogier og Kalle Rovanperä som tar fabrikkpoeng. Takamoto Katsuta var allerede påmeldt utenfor fabrikkmesterskapet.

Det betyr at samtlige fabrikkteam til helgens VM-runde i Kroatia stiller på like vilkår med to førere hver i poengfangsten for teamene i VM-sammendraget.

I tillegg har kartleser James Fulton, som kom uskadet fra krasjen som kostet Breen livet, kommet med sin første offentlig reaksjon siden det fatale skjedde for snart en uke siden. Fulton har lagt ut følgende tweet onsdag:

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS