Jenson Button poserer foran det som angivelig vil være bilen han skal kjøre sitt første NASCAR-løp med. Ingen av løpene han deltar i kommer til å være på ovalbane.

Jenson Button klar for NASCAR-debut

Og ikke nok med det, senere denne måneden deltar to tidligere Formel 1-mestere i samme løp.

Publisert Sist oppdatert
Med startnummer 15 i sin Ford Mustang kommer Jenson Button til å kjøre med Rick Ware Racing-teamet.

NASCAR: Mesteren fra 2009-sesongen har levd og åndet motorsport siden hans siste sesong i 2017. Fra å ha deltatt i den japanske Super GT-serien, til det britiske GT-mesterskapet og terrengløp som Baja 1000, tar briten nå turen over dammen igjen.

Denne gangen er det ikke bare sand og gjørme å spotte for Jenson Button. Han skal delta i tre NASCAR-løp denne sesongen, det første på Circuit of The Americas (COTA), deretter skal han være med på NASCARs første gateløp, før han avslutter sesongen sin på Indianapolis i høst.

Løpet på COTA vil riktignok ikke være Buttons første møte med dagens NASCAR-bil. Han er høyst aktuell i NASCAR og Hendrick-teamets Garage 56-prosjekt. Prosjektet går ut på å delta i årets Le Mans med en NASCAR-bil.

— Første gang jeg hoppet inn i Garage 56-bilen, så tenkte jeg «Hva har jeg gjort? Dette er helt annerledes», men det varte cirka fire runder. Så var det, «Vent litt, dette er fortsatt en racerbil. Den har fire dekk som rører bakken. Det er en mekanisk racerbil, som er enda bedre for læring», jeg har virkelig likt utfordringen, sier Button i en pressemelding.

26. mars møter Button NASCAR-eliten da han gjør sin debut, men ikke nok med det. Han møter også 2007-mester Kimi Räikkönen som gjør et nytt forsøk i mesterskapet etter en uheldig utgang fra løpet på Watkins Glen i fjor høst.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS