Pierre Gasly og Nyck de Vries (innfelt).

Kabalen til Red Bull og Alpine har gått opp – nå gjenstår det kun to ledige seter

Midt under Japan Grand Prix-helgen lørdag morgen ble det klart. Førerbyttet har løst seg, og og inn kommer det en helt ny fører for neste år.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Før den siste treningen på Suzuka ble det lørdag morgen klart at Alpine har signert Pierre Gasly for det de omtaler som en «flerårig» kontrakt – og 10 minutter senere kom meldingen fra AlphaTauri om at de har sikret seg Nyck de Vries som Gaslys erstatter.

FORMEL 1: Før den siste treningen på Suzuka ble det lørdag morgen klart at Alpine har signert Pierre Gasly for det de omtaler som en «flerårig» kontrakt – og 10 minutter senere kom meldingen fra AlphaTauri om at de har sikret seg Nyck de Vries som Gaslys erstatter.

Pierre Gasly skal lenge ha vært på toppen av Alpines ønskeliste for å erstatte Fernando Alonso, etter at deres reserve Oscar Piastri endte opp hos McLaren.

Nytt kapittel

Gasly er inne i sin femte fulle sesong i Formel 1, og har en seier å vise til fra Monza i 2020. Etter at Sergio Perez forlenget sin kontrakt med Red Bull ble mange overrasket over at Gasly ble bekreftet for 2023-sesongen i AlphaTauri tidligere i år. Men nå blir der altså likevel en overgang for Gasly. Og det til Alpine som nå får en herfransk førerduo.

– Jeg er svært glad for å bli en del av Alpine-familien, og det er starten på et nytt kapittel i min karriere, forteller Gasly.

– Jeg kjenner styrkene til Alpine og har kjørt mot dem i flere år, jeg kjenner den fremgangen de har hatt og ambisjonene deres er imponerende.

Får oppfylt drømmen

Det har hele tiden vært et krav fra Red Bull at de, i tillegg til en finansiell kompensasjon, også måtte ha en erstatning klar i AlphaTauri for å la franskmannen gå.

De Vries vant Formel 2 i 2019, og Formel E i 2021. Nederlenderen fikk sin Formel 1-debut da han hoppet inn som reserve hos Williams på Monza tidligere denne høsten, og imponerte med poeng i sitt første løp. Nå er han naturligvis fornøyd med å endelig få et fast sete.

– Etter Formel 2 tok jeg en litt annen vei med motorsport, men F1 har alltid vært drømmen min, og jeg er takknemlig for å kunne oppfylle den, forteller de Vries.

To ledige seter

De Vries har i tillegg til å kjøre sitt første løp for Williams også kjørt trening for både Williams, Mercedes og Aston Martin denne sesongen. Det tror nederlenderen kommer godt med.

– Jeg har hatt mange sjanser til å oppleve 2022-bilen i år, og jeg tror det har satt meg i en god posisjon for den kommende sesongen, uttaler Red Bull-systemets nyeste tilskudd.

Etter alt å dømme har de Vries foreløpig skrevet en ettårskontrakt med AlphaThauri. Med to førere på ettårskontrakt gjenstår det å se hvordan dette påvirker Dennis Haugers Formel 1-sjanser fra 2024.

På neste års grid gjenstår nå kun to seter. Mick Schumacher sitter fortsatt ikke trygt i Haas, og Williams trenger fortsatt en erstatter for Nicolas Latifi.

Powered by Labrador CMS