Kalle Rovanperä kunne nye utsikten mot dyrelivet med sin dominerende presentasjon i årets Safari Rally Kenya.
Kalle Rovanperä kunne nye utsikten mot dyrelivet med sin dominerende presentasjon i årets Safari Rally Kenya.

Kalle knuste konkurrentene sine under Safari Rally Kenya — Toyota med overlegen topp fire

Helgens rally kunne ikke gått bedre for det japanske merket som fikk alle bilene sine innenfor de fire første plassene. Bedre kunne det heller ikke gå for Kalle Rovanperä som tar seier nummer fire for sesongen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Helgens lykketall er fire, hvert fall hvis du er i Toyota-leiren. Det japanske teamet har vært ustoppelig nærmest hele helgen og har dominert fra start til slutt. Den eneste gangen noen andre snuste på pallen var da Thierry Neuville kjørte inn til andretid på SS12.

Men på den påfølgende etappen var tredjeplassen igjen overtatt av Takamoto Katsuta med selskap fra Sebastien Ogier.

Ingen av de andre førerne i Toyota-leiren klarte derimot å henge på finske Kalle Rovanperä. Det unge talentet tok et godt grep om førsteplassen etter SS7, og siden var han ikke å se. Selv med en stor ledelse til Elfyn Evans gjennom lørdagen og søndagen, kjørte fortsatt Rovanperä som om bilen skulle vært stjålet.

— Det føles fantastisk, jeg må si det var det vanskeligste rallyet jeg noen gang har kjørt, vi må gi en stor takk til teamet - fire biler som dette, det er tydelig at vi er det sterkeste teamet med de raskeste bilene, utrykte en meget fornøyd Kalle Rovanperä etter power stagen.

Rovanperä øker ledelsen i sammendraget mot Thierry Neuville og fortsetter han på samme måte er det ikke lenge før han kan begynne å rydde plass til mesterskapspokalen.

Hyundai-blemme

Det var en særdeles skuffet Thierry Neuville som krysset power stagen som nummer én. Selv med ekstra poeng er han ærlig på at løpet denne helgen gikk langt i fra som planlagt.

— Situasjonen er veldig åpenbar, så jeg er skikkelig skuffet. Jeg er skuffet på vegne av mekanikerne våre, siden de jobber så hardt men får ingenting i retur, sa en oppgitt Neuville etter mål.

Hyundai hadde en katastrofehelg. Ott Tänak endte også med å bryte under dagens andre loop. Estlenderen hadde problemer med servostyringen og valgte heller å parkere.

Oliver Solberg fullførte rallyet, men søndagen ble meget amputert for norsk-svensken. Store tekniske problemer førte til at han tapte masse tid i begge gjennomkjøringene. Heldigvis klarte Solberg å slå litt fra seg under power stagen.

— Vi har mye arbeid igjen, men det var flott å kunne komme til mål. Det er takket være mekanikerne våre, uten dem hadde ingenting vært mulig. Vi må fortsette å kjøre på og holde full gass herfra, sa Solberg etter dagens siste fartsetappe.

Ford også preget under løpet

Bedre gikk det denne helgen for Ford-teamet. Riktignok var det problemer også her, men Craig Breen tar merkets beste plassering etter å ha kjørt meget rolig. Det er uvisst hvorfor Breen kjørte så sakte mot slutten, men mye tyder på et teknisk problem.

Sebastien Loeb mistet muligheten for å kjempe om seier etter motorbrannen på fredag. Men franskmannen viser at han ikke har glemt hvordan man kjører rallybil. Loeb tok til sammen tre etappeseire, hvor to av dem kom på SS17 og SS18.

— Dagen i dag gikk bra. Vi hadde en godfølelse i bilen. Vi er klart skuffet over hva som skjedde på fredagen, men i dag var bilen flott og vi prøvde å nyte det, sa franskmannen etter målgang.

Powered by Labrador CMS