Det var spektakulære bilder som kom etter dagens andre gjennomkjøring. Men ikke de mest ekstreme forholdene kunne stoppe Kalle Rovanperäs tempo gjennom lørdagen.

«Den sovende kriger» våknet opp under dagens andre gjennomkjøring

Det brutale rallyet viste seg fra verste side da regnværet endelig kom før lørdagens andre gjennomkjøring. Flere førere beskrev det som verre enn å kjøre på is.

Publisert

RALLY: Dagens siste etappe av Safari Rally Kenya skulle vise seg å bli den tøffeste. «Sleeping Warrior» som fartsetappen het, var alt annet enn søvnig da den andre gjennomkjøringen stod for døren.

RALLY: Dagens siste etappe av Safari Rally Kenya skulle vise seg å bli den tøffeste. «Sleeping Warrior» som fartsetappen het, var alt annet enn søvnig da den andre gjennomkjøringen stod for døren.

Regnet som var meldt gjennom helgen dukket endelig opp og bydde på ekstreme forhold for førerne. Thierry Neuville var en som virkelig fikk kjenne på det.

Belgieren hadde klart å snike seg forbi Takamoto Katsuta etter SS12 og klatret til en tredjeplass i sammendraget. Under den siste etappen skulle dog alt gå galt. Først stoppet motoren, så kjørte Neuville seg fast i et tre på grunn av dårlig sikt. Det gjorde at Hyundai-føreren måtte bryte dagens siste fartsetappe.

Oliver Solberg som kun ønsker å fullføre helgens løp, har gjort en formidabel innsats og viser at strategien om å kun komme i mål fungerer. I første loop dro han på seg en straff på nesten to minutter for å reparere bilen. Hadde ikke han hatt tidstillegget hadde han klatret til en femteplass i sammendraget etter Neuville-bruddet.

— Motoren stoppet to ganger og jeg mistet masse tid. Men det spiller ingen rolle, jeg er her og vi er veldig heldige! Det er en av de kuleste tingene jeg har gjort i hele mitt liv. Selv om det var et helvete, så var det kult, sa Solberg entusiastisk etter målgangen på SS13.

Takamoto Katsuta kjørte også veldig fort i dagens siste etappe, men en punktering i slutten av SS13 gjorde at japaneren måtte se seg slått av sine lagkamerater, Sebastien Ogier og Kalle Rovanperä.

— Jeg hadde en punktering og det var en veldig tøff etappe. Jeg var veldig forsiktig etter at jeg så Thierry i veikanten. Nå er dagen over, og jeg er litt mer avslappet, men det er en stor dag i morgen så jeg kommer til å prøve å gjøre alt jeg kan, sa japaneren etter SS13.

Sebastien Loeb er en av flere førere i Ford-leiren som har hatt alt annet enn en god opplevelse under årets utgave av Safari Rally Kenya.

Loeb som måtte bryte etter fredagens første gjennomkjøring med en motorbrann, har teknisk sett gjort alt riktig de fem første etappene. Franskmannen har jevnt slått fra seg innenfor topp seks, men på SS13 slår Loeb i hjel hjulopphenget på sin Ford.

Utrolig nok kjørte han allikevel fort nok til å igjen ta en sjettetid bare 25 sekunder bak Solbergs tid.

— På rettstrekka så falt plutselig bilen ned. Kanskje det var et styrestag eller noe. Vi måtte kjøre 15 kilometer med problemene og jeg måtte kjøre sent for å kunne fullføre, sa en oppgitt Loeb etter Sleeping Warrior.

Greske Jourdan Serderidis har også jobbet hardt med å overleve dagens rally. Til tross for å være en så kalt «gentleman»-fører har han klart å karre seg inn på en åttendeplass.

— Is i Kenya? Det var gøy - men tiden var ikke god, men vi kom gjennom. De siste fem kilometerne kunne vi like gjerne kjørt i Sverige, utrykte grekeren etter SS12.

I morgen skal det hele avgjøres etter fem fartsetapper og én power stage. Finske Kalle Rovanperä har begynt å få en komfortabel ledelse til sin lagkamerat, Elfyn Evans, på drøye 40 sekunder. Selv om det har gått tilsynelatende på skinner for finlenderen, har det ikke bare vært en fryd og gammen.

— Jeg aner ikke selv hvordan vi fikk det til. Vi vannplanet med flere tommer over vannet, vi klarte ikke å holde bilen i en rett linje og vi kunne ikke se noen ting. Jeg er glad for å være her, sa rallylederen etter dagens siste fartsetappe.

Etter Neuville-bruddet holder stadig Toyota et godt grep om de tre første plassene. Sebastien Ogier setter prikken på i-en for Toyota-leiren etter å ha kjørt seg opp gjennom lørdagen. Det japanske merket sitter nå stødig på de fire første plassene.

Powered by Labrador CMS