Oliver Solberg.

Klar for Kroatia – men dropper å score mesterskapspoeng

Oliver Solberg vil delta i årets første rene asfaltløp, men han ønsker ikke å konkurrere mot hovedrivalene sine her.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Mandag kom startlista til den neste VM-runden i rally. Og for de som venter på at Andreas Mikkelsen skal komme igang med sesongen, så må man vente litt til. Selv om ingenting er bekreftet er det etter alt å dømme Rally Portugal som blir hans første VM-runde denne sesongen.

Derfor må norske rallyfans fortsette å lene seg på halvt-norske Oliver Solberg mens vi enda ikke har noen førere i toppklassen igjen. Solberg satser på fullt WRC 2-mesterskap denne sesongen og leder sammenlagt etter at tre runder er kjørt, der han har scoret én seier og en tredjeplass fra henholdsvis Sverige og Mexico.

Solberg er på plass i Kroatia når årets første løp på ren asfalt (selv om Rally Monte-Carlo for det meste var rent og tørt i år, journ.anm.) 20. til 23. april. Men han er ikke påmeldt i WRC 2-klassen her. Han starter først av Rally2-bilene, men sparer altså opp til å samle poeng ettersom det begrenser seg til maks syv deltakelser hvor de seks beste teller i rallysportens 1. divisjon.

I fjor kjørte Oliver Solberg denne runden i toppklassen sammen med Hyundai. Det endte med bruttløp etter at norsk-svensken krasjet baklengs inn i et kratt, før bilen deretter tok fyr.

Dog er det mange sterke navn blant de 19 startende i WRC 2-klassen i Kroatia. Etter Solberg kommer den franske asfaltspesialisten Yohan Rossel, etterfulgt av regjerende WRC 2-mester Emil Lindholm, så Gus Greensmith, Nikolay Gryazin, Adrien Fourmauz, Sami Pajari og Erik Cais, samtlige i Skoda fortsett fra Fourmaux. Også franske Nicolas Ciamen i en Volkswagen Polo skal man heller ikke undervurderte i dette løpet.

Kun ni biler i toppklassen Rally1 er påmeldt til årets utgave. Ford har sin faste duo med Ott Tänak og Pierre-Louis Loubet, mens Hyundai bruker Craig Breen som deres tredjefører igjen etter at Dani Sordo kjørte denne bilen i Mexico. Fra før er Thierry Neuville og Esapekka Lappi fast duo her. I Toyota er det Kalle Rovanperä og Elfyn Evans som har de faste setene. Den tredje bilen har Sebastien Ogier skrevet seg opp på lista over å få kjøre, mens Takamoto Katsuta er på plass utenfor fabrikkteamet denne gangen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS