Oliver Solberg.

Kontrastfylt VM-runde for Oliver – ett tidel unna sin første etappeseier

Fredagen var en enorm nedtur. Lørdagen bød på helt nye og etterlengtede oppturer for Oliver Solberg.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Etter at to dager av Rally Estland er gjennomført så kan vi atter en gang konstatere at Kalle Rovanperä fortsetter godflyten og har opparbeidet seg en ledelse på halvminuttet over teamkamerat Elfyn Evans. Hjemmefavoritt Ott Tänak i Hyundai holder tredjeplassen, men er over minuttet bak den unge finnen i tet.

For norsk-svenske Oliver Solberg har tempoet vært noe helt annet denne lørdagen enn den var gjennom fredagens fartsetapper. Riktignok tapte 20-åringen over minuttet på en tett radiator han måtte renske for gress midtveis på dagens tredje fartsprøve, men ettersom tidstapet fra fredagens servostyringproblemer allerede var enormt tok han ingen sjanser på å fullføre etappen med en overopphetet motor.

Med unntak av denne hendelsen har Solberg totalt sett vært jevnt blant de fem raskeste gjennom hele dagen, i motsetning til fredagen hvor han hele dagen var i bunnsjiktet i toppklassen. Spesielt de tre siste etappene lørdag ble en stor opptur med en fjerde-, tredje- og en andretid, sistnevnte med bare ett tidels margin opp til Adrien Fourmaux.

I WRC 2 fortsetter Andreas Mikkelsen å holde kontroll på ledelsen, selv om han ga fra seg noen unødvendige sekunder på den siste publikumsetappen etter en stoppsladd i nest siste sving.

Utover dette fortsetter han filosofien ved å kjøre med stor margin på usikre steder og full attakk der risikoen er lav. Ledelsen til Teemu Suninen er dog på ikke mer enn 10,6 sekunder, så søndagen blir på ingen måte en hvilepute for nordmannen som sårt trenger nye poeng igjen etter at han har brutt de to siste løpene med motorhavari.

Totalt seks etapper skal kjøres søndag, men uten innlagt service midt på dagen. Som vanlig er det tre etapper som kjøres to ganger, og siste etappen gir også bonuspoeng til de fem beste både i WRC og WRC 2.

Powered by Labrador CMS