Mads Østberg i aksjon i Qatar.

Lå an til sterkt Qatar-resultat – så måtte han bryte på den aller siste etappen

Mads Østberg leverte en solid innsats på totat ukjente trakter i midtøsten, men det skulle dessverre ikke holde helt inn

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Den 34-årige nordmannen ble ringt opp av det qatarske bilsportforbundet og arrangøren av Qatar International Rally med invitasjon om å få kjøre deres populære rallyløp og måle krefter mot blant annet deres lokale stjerne Nasser Al-Attiyah.

Østberg og en annen tidligere WRC-stjerne, Kris Meeke, ble flydd ned og plassert i hver sin Skoda Fabia Rally2, forøvrig Østbergs første tur i en R5-bil som ikke er Ford eller Citroën. Og det var knyttet stor spenning til om de meritterte VM-førerne kunne hamle opp med den lokale helten og hans medsammensvorne.

Og det så lenge lyst ut med fire etappeseire på seks forsøk etter lørdagen. For under første dag av det meget spesielle løpet, som likner med på ørkenrally enn tradisjonell rally, så hadde Østberg plassert seg i ledelsen 12,2 sekunder foran Al-Attiyah. Kris Meeke hadde på sin side støtt på problemer og tapt over minuttet til teten.

Søndag fortsatte Østberg i samme tempo, men pådro seg en punktering på den niende fartsetappen og mistet ledelsen han hadde opparbeidet seg. Han holdt likevel andreplassen og så ut til å ro i land en hederlig andreplass, denne gang med østerrikske Ilka Minor i høyresetet.

Men teknikken skulle ikke stå Østberg bi. En vannlekkasje på den aller siste etappen fratok ham muligheten til å fullføre løpet, og således sikre en pallplass i Qatar International Rally.

Som ventet ble det en totalseier til Nasser Al-Attiyah, over 4,5 minutt foran unge Abdullah Al-Rawahi fra Oman. Kris Meeke karret seg til slutt inn på en tredjeplass, men hadde tapt over seks minutter til løpets vinner.

Powered by Labrador CMS