Illustrasjon av det som kan være Lamborghinis LMDh-bil.
Illustrasjon av det som kan være Lamborghinis LMDh-bil.

Lamborghini er klare for Langdistanse-VM i 2024

I en pressemelding annonseres det at det italienske merket skal forsøke seg i toppklassen i Langdistanse-VM og IMSA-mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det italienske merket jobber nå med å utvikle en prototype som etter planen skal gjøre sin debut i 2024-sesongen. Lamborghini har i mange år vært involvert i motorsport med sitt GT3-program og sitt Super Trofeo-mesterskap, men dette blir første gang merket ypper seg i toppklassen.

Det er et viktig steg for Lamborghini som har store planer om å hybridisere alle bilene som kommer ut fra fabrikken innen 2024.

Lamborghini skal delta i Le Mans Daytona hybrid (LMDh), en klasse som vil delta sammen med Le Mans Hypercar (LMH). Forskjellen er at LMDh er mer standardisert slik at bilene som brukes på, for eksempel Le Mans, også kan kjøres med i GTP-klassen til IMSA.

Siden LMDh er en mer standardisert betyr det blant annet at bilene må baseres på utvalgte chassis-produsenter. Ifølge Autosport ryktes det at Lamborghini vil benytte seg av Ligier sitt chassis. Det forventes at samarbeidet vil bekreftes i juli sammen med annonseringen av hva slags motorkonfigurasjon Lamborghini vil ta i bruk.

Powered by Labrador CMS