Oliver Solberg og kartleser Elliot Edmondson, her fra startseremonien i forbindelse med Rally Kroatia i slutten av april.

Oliver får nytt forsøk og fornyet tillit hos Hyundais fabrikkteam under Safari Rally Kenya

20-åringen får alle muligheter til å rette opp fjorårets tabbe.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det er blitt en vanesak at Hyundais sjonglering av tredjeførerne kunngjøres fortløpende over en sesong, der Oliver Solberg har førsteprioritet på de aller fleste løpene mens spanjolen Dani Sordo settes inn i de resterende.

Denne helgen skal Sordo få sin sesongdebut for Hyundais fabrikkteam under Rally Portugal, og således sitt første i de nye hybridbilene som er blitt introdusert denne sesongen. Solberg kunne stått over, men stiller heller opp i en kullsvart Hyundai i20 N Rally2, påmeldt for Hyundai Motorsport N, men med en fullpromotering av hans hovedsponsor Monster Energy.

Det ble også klart tidligere i år at Sordo skal få kjøre Rally Sardinia, hvor han totalvant løpet i fjor. Der er imidlertid ikke Solberg å finne på startlisten i WRC 2-kategorien.

Men det er mange nye løp å ta av for den norsk-svenske Hyundai-føreren, som har hatt både oppturer og nedturer denne sesongen. Og nå får han sjansen til å rette opp en av fjorårets store nedturer når fabrikkteamet har presentert ham i startoppstillingen for Safari Rally Kenya.

Det var her Solberg fikk streng beskjed om å komme i mål og sanke erfaring, noe som i stedet endte med et fullstendig brutt løp etter bare fire etapper. Et hardt møte med en jordvoll i en venstresving forsårsaket en tilsynelatende håndterbar skade på høyre hjuloppheng bak.

Men denne eskalerte til det verre ettersom Solberg ville forsøke å ta seg til rolig tilbake service for å få reparert skaden, noe som endte med så store ødeleggelser på bilens karosseri at den ikke kunne repareres til å starte løpet på nytt dagen etter. Dokumentarserien «Team Solberg» hos Discovery og TV Norge har også dokumentert hvilken innflytelse fjorårets løp hadde på både Solberg selv og teamet.

Nå får altså norsk-svensken en ny mulighet til å høste viktig og verdifull erfaring i VM-kalenderens kanskje aller mest teknisk krevende løp å fullføre. Hvordan fordelingen blir resten av sesongen er foreløpig ikke presentert av Hyundai. Thierry Neuville og Ott Tänak er uansett deres klare prioriterte duo for samtlige løp.

Etter tre løp av årets VM-sesong har Solberg fullført ett løp der han ble nummer seks i Rally Sweden. I Rally Monte-Carlo måtte de bryte av helsemessige årsaker etter å ha pustet inn mengder med eksos som hadde sivet inn i cockpiten gjennom alle etappene, mens de i Rally Kroatia måtte kaste inn håndkledet da eksospotta satte fyr på buskevekster, som igjen antente større deler av bilen etter en av kjøring ut i et større kratt.

Powered by Labrador CMS