Ingen over, ingen ved siden. Fredric Aasbø var i en klasse for seg sett helgen under ett, selv om det måtte ekstraomganger til i finalen.

Maktdemonstrasjon av Fredric Aasbø på Road Atlanta

Den norske driftingkongen tok over mesterskapsledelsen med overlegen kjøring i sesongens andre runde.

Publisert

DRIFTING: Det var tre revansjelystne nordmenn som reise til Road Atlanta for årets andre løp i amerikanske Formula Drift, som regnes for å være verdens kanskje mest prestisjefylte mesterskap innenfor drifting.

Mens Ola Jæger ikke en gang kom til start under sesongstarten i Long Beach grunnet fraktforsinkelser, så hadde Simen Olsen et håp om å komme noe seg ett hakk videre fra «Top 32», eller 16-delsfinalen om du vil, hvor han ble slått ut i Long Beach. Samtidig var Fredric Aasbø revansjelysten til å komme seg hele veien igjennom etter tabben i semifinalen sist gang der han tok ut Matt Field og spolerte egne sjanser videre.

Det viktigste for samtlige, spesielt Olsen og Jæger, er å komme seg videre fra kvalifiseringen, noe de begge gjorde. Dessverre ble det stopp for begge de norske outsiderne i Top 32, der Olsen måtte gi tapt for Dan Burkett mens Jæger måtte akseptere at dommerne fant japanske Kazuya Taguchi sterkere.

Ola Jæger var endelig på plass og fikk gjennomført sin debut i toppklassen, men det ble bare med Top 32 for Fredrikstad-gutten.

Dermed var det opp til Aasbø å forsvare de norske fargene gjennom resten av sluttspillet. Og som forhåndsfavoritt var oddsene gode for dette.

Og Siggerud-gutten leverte mer eller mindre helt plettfrie løp, og fram til finalen var ikke dommerne i tvil om hvem som mente leverte best innsats gjennom omgangene som Aasbø tok del i. Først røk Joao Barion, deretter Justin Pawlak før han skulle møte teamkamerat og Long Beach-vinner Ryan Tuerck i smeifinalen. Tuerck kjører forøvrig tilsvarende bil som Aasbø gjorde for et par år tilbake, nemlig en nokså utradisjonell driftingbil i en Toyota Corolla.

Men selv om Tuerck både er en god lagkamerat og en god konkurrent, så var det Aasbø som holdt unna også her. Dermed fikk Aasbø revansjert seg fra Long Beach-fadesen nå som årets første finale stod for tur og pallen definitivt var sikret.

På andre siden av kjeglene stod Chris Forsberg, tidligere trippel Formula Drift-mester, og en annen soleklar forhåndsfavoritt. Finalen gikk plettfritt for seg både i lead og chase, og én av dommerne dømte kjøringen i favør Aasbø. De to andre derimot ville ha en ekstraomgang, da det var umulig å skille på de.

Dermed var Aasbø avhengig av å holde samme stil mens Forsberg var nødt til å gjøre flere feil hvis det skulle kåres en åpenbar vinner. Og Supra-føreren holdt hodet kaldt og kjørte sitt eget løp mens Forsberg etterhvert - spesielt i chase-runden sin - gjorde tydeligere feil som til slutt gjorde valget til dommerne enklere denne gangen.

Dermed ble årets første seier sikret for den regjerende driftingmesteren, og med det har Aasbø også tatt over mesterskapsledelsen sammenlagt.

Powered by Labrador CMS