Kalle Rovanperä fortsetter i Kroatia der han slapp etter totalseieren i Sverige i februar.

Mannefall blant WRC-førerne mens Kalle har satt standarden fra start

Det har gått alt annet enn rolig og forutsigbart for seg under de fire første etappene av Rally Kroatia fredag.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Årets tredje VM-runde i rally står for tur når WRC-sirkuset har tatt turen til de krevende asfaltveiene i Kroatia denne helgen. Ingen helnorske nordmenn stiller til start, slik at det er norsk-svenske Oliver Solberg som vi nordboere må sette vår lit til denne helgen.

Men dersom du er fransk, så har ikke Rally Kroatia åpnet på en optimal måte. Adrien Fourmaux endte med å dra av gjennom en stor hekk og rett inn i hagen til den etappenabo etter bare 200 meter på SS3, og dermed var det sluttkjørt.

Sluttkjørt var det også for landsmannen og sesongdebutant Pierre-Louis Loubet som har leid seg inn i M-Sport-teamet. Han pådro seg intet mindre enn tre punkteringer på toetapper, og dermed måtte han parkere bilen, rett og slett fordi han hadde gått tom for reservedekk.

Ei for Espekka Lappi ble det noen god start på løpet. Allerede på SS1 sneiet han borti en stor stein på innersvingen, som var nok til å ødelegge forstillingen på høyre side foran, og dermed var fredagen over og kampen om en god sammenlagtplassering fullstendig spolert.

For Oliver Solberg har de fire første etappene gått helt innenfor for seg. Han hadde riktig nok en snurring på SS1 og ikke funnet helt den samme flyten som toppførerne, men han er vel igjennom på en sjetteplass, og har drøye halvminuttet opp til løpets leder Kalle Rovanperä.

– Veldig vanskelig her. Asfalten var jevn, så det var glatt. Så jeg prøver bare å kjøre pent og få notene til å bli bedre. Det er veldig enkelt å kjøre av veien, så det er viktig å være klok. Jeg er i en ganske grei posisjon nå, sa Oliver Solberg etter mål på SS4.

For den unge finnen fortsetter å vise at han er den beste føreren i VM så langt, og i så måte forsvarer VM-ledelsen på en god måte. Det har neppe vært noen stor ulempe å starte først på de regnvåte veiene i Kroatia heller, og ledelsen på drøye 12 sekunder på Thierry Neuville vitner om at Rovanperä har funnet seg godt til rette på asfalten i deres nye Toyota GR Yaris Rally1 for sesongen. Hyundai-fører Ott Tänak har tredjeplassen så langt, xx sekunder bak Rovanperä

Powered by Labrador CMS