Oliver Solberg under svært krevende forhold i Afrika under første dag av Safari Rally Kenya.
Oliver Solberg under svært krevende forhold i Afrika under første dag av Safari Rally Kenya.

Safari Rally Kenya, fredag:

Mannefallet er et faktum – og det har Oliver tjent mange plasser på

Det var bare et tidsspørsmål før en eller flere førere skulle ryke ut av Safari Rally Kenya. Og nå har den sultne VM-runden begynt å fylle vomma.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Når første dag av Safari Rally Kenya nå er gjennomført kan norsk-svenske Oliver Solberg konstatere at han har klatret fire plasser siden fredagens morgenetapper. Med fullt fokus på å overleve framfor å kjøre fort og ta potensielle store risker, så har Solberg etterhvert kommet seg igjennom - om ikke helskinnet så i alle fall nok til at gode VM-poeng skal være mulig å fange med tempoet han har lagt seg på.

Foruten tidstapet på to minutter på SS4, så har Solberg og kartleser Elliot Edmondson kjørt stødig. Likevel har denne fredagen vært helt av det ekstraordinære slaget for den norsk-svenske 20-åringen, som bare i dag har kommet vesentlig lenger enn han klarte på samme tidspunkt i fjor.

– Det har vært en forferdelig, forferdelig dag. Har aldri opplevd maken. Jeg måtte stoppe helt her inne fordi jeg ikke så noen ting. Det var støv overalt som jeg måtte få viftet vekk, sa en tydelig Solberg etter mål på SS7.

Han er nå nummer syv totalt, over fire minutter bak løpets leder, men det er hele fem minutter ned til WRC 2-fører Kajetan Kajetanowicz som ligger på plassen bak han på totalen.

Fredagen har vært et komplett mareritt for M-Sport. Tre av deres fire fabrikketablerte Ford-biler er ute av løpet. Sebastien Loeb viste nok en gang et potensielt vinnertempo, men motorproblemer etterfulgt av et flatt batteri rett før service gjorde at franskmannen var ute etter fire etapper.

Forsvant gjorde også Adrien Fourmaux etter tekniske problemer på SS5, og på den siste etappen tok også styrestaget på bilen til Craig Breen kvelden. I tillegg led Gus Greensmith av nesten et kvarters tidstap på SS4 på formiddagen, men han er med videre. Ironisk nok er det den privatsatsende gentlemenføreren Jourdan Serderidis som er beste Ford Puma Rally1 i feltet, på en tiendeplass - hele 11 minutter bak løpets leder.

For der ligger igjen Kalle Rovanperä, som til tross for å startet først på veien fredag holdt seg unna de største problemene. Den unge finnen har nå bygd seg opp en ledelse på 22,4 sekunder til Elfyn Evans, mens Ott Tänak har kommet seg unna girspakprobleme på formiddagen og ligger på tredjeplass bare noen få sekunder bak Evans.

Powered by Labrador CMS