Neste sesong bytter Marcus Ericsson team.

Marcus Ericsson klar for Andretti - kan erstattes av landsmann

Svensken bytter beite etter at årets IndyCar-sesong er overstått.

Publisert

INDYCAR: Etter at Marcus Ericsson kjørte sin første IndyCar-sesong etter Formel 1-exiten i Scmidt Peterson Motorsports i 2019 har han siden vært å finne i Chip Ganassi-teamet. Men etter årets sesong vil han flytte på seg og heller bli en del av Andretti Autosport sammen med Colton Herta og Kyle Kirkwood - det bekrefter teamet onsdag.

– Jeg er veldig glad og stolt over å gå til Andretti Autosport neste sesong. Adretti er en av de mest legendariske navnene i motorsport, så det er definitivt en drøm som går i oppfyllelse for meg å bli en del av dette teamet, uttaler Ericsson selv om avtalen.

Ericsson har per i dag vunnet fire IndyCar-løp, alle for Chip Ganassi, hvorav fjorårets Indy 500 står som den mest ikoniske seieren til nå. Grunnen til at svensken nå forlater teamet skal være at han ikke var fornøyd med å ikke tjene like godt som andre toppførere i mesterskapet. Ericsson har tidligere tatt med seg betydelige midler inn i teamene han har kjørt for, mens han nå mener hans tjenester er verdt mer enn som så.

Linus Lundqvist har denne sommeren fått IndyCar-debuten. og neste sesong kan han bli fast inventar i mesterskapet.

Teambyttet kan som ofte er tilfellet bli den første av flere dominobrikker som faller i førermarkedet. Blant annet legger Ericssons ankomst press på Romain Grosjean som i dag kjører for Andretti. Autosport melder at det er David Malukas som ligger best an til å ta det fjerde setet i Andretti, og i så fall står Grosjean foreløpig uten et sete neste sesong.

Skal vi tro ryktebørsen kan vi til tross for Ericssons exit fortsatt få en svenske i Chip Ganassi-teamet neste sesong. Fjorårets Indy Lights-mester Linus Lundqvist får kommende helg sitt tredje IndyCar løp for Meyer Shank Racing ettersom en av deres faste førere Simon Pagenaud fortsatt ikke er klar etter den voldsomme ulykken på Mid-Ohio tidligere i år, og flere rapporterer nå om at han har imponert i såpass stor grad at han vil få et fast sete i Chip Ganassi i 2024.

Uavhengig av om det vil bli en svenske i teamet eller ikke ser det nå ut til at mesteren fra 2021 Alex Palou blir værende. Før årets sesong kranglet Chip Ganassi og McLaren om hvem som egentlig hadde retten på Palous tjenester denne sesongen, og selv om det ble klart at han pent måtte kjøre et år til hos Chip Ganassi var alt klappet og klart for at han skulle gå til McLaren fra og med neste sesong. Men overraskende nok har Palou nå ombestemt seg, og broene til McLaren hvor han også er engasjert som Formel 1-reserve virker å være brent til grunne. Palou har vunnet fire løp denne sesongen og leder mesterskapet sammenlagt med tre løp igjen på kalenderen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS