Det er nok flere førere som kjenner litt på følelsen av sjalusi da det ble klart at to team ønsket å signere Alex Palou - samtidig.

To team hevdet å ha signert samme fører i IndyCar

Gårsdagens presseblunder viser at det er høy etterspørsel hos spesielt én fører i mesterskapet.

Publisert

INDYCAR: Nå som sommeren gjør fullt anslag er også «silly season» godt i gang i flere bilsportmesterskap. Det inkluderer selvfølgelig også IndyCar, der to team sier de har signert samme fører for neste år.

INDYCAR: Nå som sommeren gjør fullt anslag er også «silly season» godt i gang i flere bilsportmesterskap. Det inkluderer selvfølgelig også IndyCar, der to team sier de har signert samme fører for neste år.

Regjerende mester i sirkuset, Alex Palou, tok IndyCar med storm etter å ha vunnet serien hans andre sesong. Palou som opprinnelig er fra Spania, har ikke spesielt gode resultater å vise til da han kjørte i Europa, men noen år i den japanske Super Formula-serien har gitt han selvtilliten til å kunne bli en av tungvekterne i IndyCar.

Publiserte sitat uten samtykke

Den bisarre hendelsen startet ved at Chip Ganassi Racing (CGR), teamet Palou kjører for nå, angivelig hadde foretatt en kontraktforlengelse med spanjolen. Teamet hadde til og med sitert Palou i pressemeldingen.

— Det er flott å vite at jeg er tilbake med Chip Ganassi Racing neste sesong. Teamet har ønsket meg velkommen med åpne armer fra dag én og jeg ser frem til å kunne fortsette å jobbe med Chip, Mike Hull og alle som jobber i teamet, skal Palou ha sagt i pressemeldingen.

Kun timer etter at «nysigneringen» var et faktum, annonserte også Arrow McLaren-teamet at de gledelig kunne ønske spanjolen velkommen om bord i teamet.

Det var ikke bare fansen som sperret opp øynene da nyhetene kom som perler på en snor. Selv Alex Palou var overrasket over at han plutselig hadde fått enda et år hos CGR.

— Til min store overraskelse annonserte CGR en pressemelding med et «sitat» som ikke engang kom fra meg. Jeg godkjente ikke den pressemelding, og jeg forfattet ikke eller godkjente sitatet som ble brukt, skriver spanjolen på Twitter etter å ha fått plass i to team.

— Som jeg nylig har informert CGR om, av personlige årsaker kommer jeg ikke til å fortsette med teamet etter 2022. Jeg har stor respekt for CGR-teamet og ser frem til å fullføre årets sesong på en sterk måte, avslutter Palou Twitter-tråden.

Nytt talent i stallen til Brown

Med andre ord er det klart at den regjerende IndyCar mesteren retter snuten mot McLaren-teamet etter årets sesong, noe som gleder teamsjef Zak Brown.

— Vi har alltid sagt at vi ønsker å ha det beste talentet i McLaren, og det er gøy å kunne inkludere Alex i den listen. Jeg ser også frem til å se han bak rattet på en Formel 1-bil som er en del av «Testing of Previous Cars»-programmet ved siden av Pato O'Ward og Colton Herta, sier Brown i pressemeldingen.

McLaren-sjef Zak Brown.

Men det er usikkert hva det betyr for Felix Rosenqvists videre fremtid i IndyCar-sirkuset. Svensken har kjørt for McLaren-teamet i IndyCar siden i fjor der han har akkompagnert Pato O'Ward.

I IndyCar er det lov med fire biler i ett team, men McLarens Formel E-satsing sår tvil om de ønsker å benytte seg av anledningen, noe som kan bety at Rosenqvist muligens kan belage seg på en ny sesong i Formel E, et mesterskap han tidligere er godt kjent med.

Rosenqvist har fått forlenget kontrakt til 2024, men teamet ønsker enda ikke å si noe om hvilket mesterskap svensken skal delta i selv om pressemeldingen fra juni vektlegger Formel E i stor grad.

— Jeg er glad for at jeg blir værende hos McLaren fra 2023 og framover. Nå som teamet også skal delta i Formel E fra neste sesong, gir det flere muligheter for meg både i USA og Europa og jeg ser frem til å kunne annonsere planene mine de kommende ukene. Jeg har elsket tiden min med teamet i IndyCar, og jeg er takknemlig for muligheten til å utforske nye muligheter for å hjelpe McLaren få en sterk start neste år, sier Rosenqvist i pressemeldingen angående hans fremtid.

Powered by Labrador CMS