Markus Gjesdal.

Markus skal prøve seg som bilsportjournalist hos oss de neste månedene

Denne vinteren øker vi bemanningen med ytterligere én journalist til i Parc Fermé-redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Hils på Markus Hellander Gjesdal. Han er 24 år og kommer fra Arendal. Gjesdal skal være med i Parc Fermé-redaksjonen som journalist de neste tre månedene, med mulighet for forlengelse etter dette.

Dette blir Gjesdals første ordentlige journalistjobb i en organisert redaksjon, og vil få vanlige arbeidsoppgaver og ansvarsområder som enhver annen journalist ville fått. Dessuten har 24-åringen selv vært aktiv gokartfører i mange år, og holder fortsatt på med gokart på et hobbynivå, i tillegg til at han besitter stor interesse og kompetanse innenfor flerfoldige bilsportgrener, spesielt i racingsammenheng.

Sterk kompetanse i flere grener

Gjesdal har også kommentatorerfaring innenfor simracing og er en av de etablerte kommentatorene på streamingkanalen Norwegian Simracing Channel.

– Vi ble kjent med og oppdaget Markus sitt engasjement blant annet gjennom simracing, i tillegg til at han sitter på en uvurdelig kompetanse innenfor flere grener som vi også per i dag ikke har vært i stand til å dekke så godt som vi ønsker. Derfor blir det spennende å se hva Markus kan tilføye redaksjonen, sier daglig leder og redaktør Simen Næss Hagen.

Selv om Gjesdal vil testes i alle mulige bilsportgrener vil det være naturlig at han får større ansvarsområder innenfor de grenene og mesterskapene han naturlig følger godt fra før. Han har også allerede hatt flere saker ute den siste uka.

Foruten spesielt gokart og tildels drifting, så har også Gjesdal stor ekspertise innenfor amerikansk baneracing, i tillegg til at han også naturlig følger Formel 1-sirkuset og deres supportkategorier tett.

– Vi gleder oss til å gi Markus denne utfordringen, også håper både vi og Markus at vi kan være i posisjon til å ha ham videre på laget etter disse første månedene, sier Næss Hagen.

Spennende sjanse

For 24-åringen fra Arendal er dette en ypperlig mulighet til prøve seg i en bransje hvor han kan kombinere en potensiell yrkesvei i framtiden med lidenskapen han er født og oppvokst med.

– Jeg synes det er veldig spennende å få sjansen til å kunne skrive redaksjonelt om motorsport, og jeg gleder meg til å se hvordan jeg kan utvikle meg som journalist disse tre månedene. Personlig tror jeg de største utfordringene jeg vil møte på gjennom denne tiden kan være å gjøre intervjuer som ikke skjer i forbindelse med simracingløp og formidle nyhter med et «redaksjonelt» språk. Men jeg ser frem til å prøve meg, og er svært positivt til sjansen jeg har fått, sier Gjesdal

Under kan du se noen av sakene han allerede har produsert:

Powered by Labrador CMS