NMKs sommercup i gokart er ett av sommerens store bilsporthøydepunkter i norsk bilsport. Dette er fra sommercupen på Sigdal i 2016.

Naboklubben berger sommercupen som egentlig skulle avlyses

Det blir en smekkfull uke med kjøring for både store og små på tvers av landet til tross for arrangørkluss før sommerens største gokart-begivenhet til lands.

Publisert Sist oppdatert

GOKART: Årets sommercup skulle etter planen kjøres tre dager gjennom uke 28 på Kongsberg Motorsenter, men arrangøren valgte å avlyse løpet bare noen uker før arrangementet skulle starte.

GOKART: Årets sommercup skulle etter planen kjøres tre dager gjennom uke 28 på Kongsberg Motorsenter, men arrangøren valgte å avlyse løpet bare noen uker før arrangementet skulle starte.

Avlysningen skjedde på bakgrunn av lav deltagelse i følge uttalelsen publisert i NMK Kongsberg sin Facebook-gruppe. Gjennom «gokartrace.no» som mange arrangører i landet benytter for påmelding, er den høyeste deltagelsen på 98 stykker fordelt over seks klasser.

Utdrag fra pressemeldingen publisert på NMK Kongsbergs Facebook-gruppe.

— Skal sommercupen overleve er det opp til klubbene å ta et kollektivt ansvar, sier Glenn Fossen til Parc Fermé.

Viktig arrangement for NMK

Fossen er en av de siste som har vært med å arrangere sommercupen i gokart før koronapandemien satt en midlertidig stopp for arrangementet. Han mener at sommercupen er et varemerke til norsk motorklubb, på lik linje som landsfinalen i bilcross.

— Den sommercup-aktiviteten som er, er jo egentlig klubbene som må gjennomføre. NMK er jo på mange måter de som støtter opp under og vil holde hjula i gang å sørge for at det er noen arrangører som gjør dette hvert år, forteller han.

Kort tid etter at avlysningen var et faktum, kom det en kontramelding gjennom NMK Karting sin Facebook-side. Der annonserte de at det var igangsatt arbeid for å arrangere et alternativt arrangement de samme dagene som cupen opprinnelig var planlagt.

— Det er et varemerke som, hvis det er borte så forsvinner det da. Er det lenge borte fra markedet så tar det lang tid å bygge det opp igjen, sier han.

— Så er det jo sånn at jeg tror de to koronaårene som har vært har det kommet så mange nye folk i gokartsporten. Så det er viktigere enn noen gang å få det i gang igjen. Det er jo gokartens Norway cup, både sosialt og på banen, fortsetter Fossen.

Takknemlig for hjelpen utenfra

Deltagelsen til årets sommercup er en av de laveste siden oppstarten i 1994. De senere årene har snittet lagt på 150 påmeldte frem til 2019. Etter at NMK Karting annonserte at det allikevel blir løp, er påmeldingen også forlenget frem til onsdag klokken 23:45.

Nyhetene om avlysningen ble ikke godt mottatt fra flere av de som var påmeldte. Mange hadde tatt ut ferie den uken som løpene skulle kjøres, og tilbydde seg å hjelpe den opprinnelige arrangøren.

Det var det som inspiserte NMK Karting komitéen og Fossen til å arrangere på Sigdal.

— Sigdal som klubb har ikke den samme kapasiteten som vi hadde for noen år siden. Jeg vil jo si at det er kartingnorge som hjelper til, for det er folk fra hele landet som har meldt seg, og melder seg til å hjelpe slik at vi får kjørt sommercup, utrykker Fossen.

Powered by Labrador CMS