Stian Paulsen i sin innlånte Audi RS3 LMS i den beryktede første svingen på gatebanen i Nürnberg, Norisring. Få var tøffere og mer effektive i denne svingen enn nordmannen.
Stian Paulsen i sin innlånte Audi RS3 LMS i den beryktede første svingen på gatebanen i Nürnberg, Norisring. Få var tøffere og mer effektive i denne svingen enn nordmannen.

Imponerende comeback av Stian Paulsen i de tyske gatene

Nordmannen benyttet muligheten godt, men teknisk uflaks spolerte et verdig punktum på en sterk helg da Stian Paulsen fikk en ny sjanse i den europeiske TCR-serien.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Egentlig er karrieren til Stian Paulsen lagt fullstendig på is ettersom han har slitt med å få finansiert den satsingen han ønsker innenfor internasjonal standardbilracing, spesielt etter at han også solgte sin Cupra TCR.

Men da hans gode venn og TCR-profil Tom Coronel tok kontakt fordi han trengte en erstatter til den europeiske runden på legendariske Norisring, så var ikke Paulsen vond å be. Og friskuen fra Fredrikstad benyttet denne muligheten veldig godt.

Uten optimale forberedelser og forutsetnigner var ikke 16. plassene fra kvalifiseringen noe annet enn å forvente. Men da de kom til løpene, som det ble kjørt to av over lørdag og søndag, så viste Paulsen at han ikke har glemt gamle kunster.

Med en kanonstart og spisse albuer inn i den beryktede første svingen, så spiste han voldsomt mange plasser på bare én runde under lørdagens løp, og han holdt også et konkurransedyktig tempo gjennom hele løpet i Tom Coronels lånte Audi RS3 LMS. Det ble til slutt en hederlig 8. plass i EM-comebacket.

Selvtilliten tok han med seg inn til søndagens løp, som ble kjørt i eksakt samme format. Også her fra 16. startposisjon, og også her nok en gang spisse albuer og tøff kjøring uten store uhell på de første rundene. Og Paulsen var i ferd med å kjøre seg opp til en smått sensasjonell sjetteplass da bilen gikk i fri i stedet for første gir, ifølge Paulsens egen rapport.

For å kunne få den i gir igjen måtte han stoppe helt opp, og med tett trafikk og mange biler på banen så raste østfoldingen dessverre ned på resultatlista. Det andre løpet endte dermed der han startet, altså en 16. plass.

Det er uvisst når Paulsen får sjansen igjen. Denne helgen måtte Coronel stå over den europeiske runden da den kolliderte med verdenscuprunden i Portugal, men etter mange års dialog har nederlenderen vært klar på at det er Paulsen han vil ringe dersom behovet melder seg.

Powered by Labrador CMS