Thomas Bryntesson forsvarte de norske fargene i søndagens finale i Höljes.

Nordmennene måtte svelge de sure fjerdeplassene

Totalt sett en høyst godkjent innsats av de norske rallycrossførerne, men det gikk noe tråere under søndagen i RallyX Nordic i Höljes.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Selv om VM og EM i rallycross henger høyt, så er det ikke store forskjellen i ren prestisje å hevde seg i det nordiske mesterskapet, markedsført som RallyX Nordic. Spesielt ikke når første løpshelg kjøres på klassiske og tradisjonsrike Höljes i de svenske finnskoger, ikke langt fra norskegrensa.

Det var duket for en enorm deltakelse totalt sett over rekordmange klasser i nordisk sammenheng. Foruten toppklassene Supercar og Supercar Lites, så var også crosskartene på plass med sterk deltakelse både i seniorklassen og juniorklassen, og i den voksende 2WD Open-klassen var det også flere biler enn før - selv om dette var den klart minste klassen for anledningen.

I Supercar klarte ikke Sondre Evjen og Ole Christian Veiby å følge opp lørdagens gode resultater da det gjaldt som mest, og begge ble slått ut i semifinalen. Ettersom det ble kjørt tre semifinaler var det bare to som gikk videre fra hver finale, der Evjen og Veiby ble nummer tre og fire i sin semifinale.

Men Thomas Bryntesson revansjerte seg og forsvarte således de norske fargene. Med et imponerende tempo i semifinalen tok han en sterk seier her og var i den forbindelse den eneste nordmannen i finalen. Men her glapp pallen og det ble en fjerdeplass, bak Johan Kristoffersson som tok nok en seier - denne gang foran Mattias Ekström og Enzo Ide.

En sur fjerdeplass ble det også for Ole Henry Steinsholt, som også var revansjesugen denne søndagen etter at lørdagens finale glapp. Steinsholt satser hardt på det nordiske mesterskapet i Supercar Lites og hadde en god søndag foran seg. Med andreplass i semfinalen ble det finalebillett i Höljes for 19-åringen fra Larvik, men i likhet med Bryntesson glapp pallen også for Steinsholt i finalen - og det ble altså med en fjerdeplass.

I CrossCar var Thomas Eek Murstad også gira på å ta hjem en dobbeltseier, men at han kunne sikre denne på ren kjøring søndag. Og som eneste nordmann tok han seg også videre til finalen etter en tett og heftig duell med landsmannen Sindre Trøyterud i semifinalen. Selv om seieren tidlig ble en tett og jevn kamp om de to siste plassene på pallen i finalen, men Murstad kom her tapende ut av denne duellen og måtte nøye seg med en fjerdeplass. En god trøst er det imidlertid at han leder mesterskapet sammenlagt etter de to første rundene.

I juniorklassen ble det som nevnt ingen norsk deltakelse i finalen søndag. Både Karl Peder Norstrand, Eirik Stensholt, Dennis Vik og Olliver Sollie kvalifiserte seg til semifinale, men ingen klarte dessverre å komme seg inn blant de to beste i hver sin semifinale.

Her kan du se de fullstendige resultatene fra hele løpshelgen i Höljes!

Powered by Labrador CMS